İkinci mertebeden diferensiyel denklemlerin çözümlerinin davranışı üzerine
On the behavior of solutions of the second-order differential equations
- Tez No: 177700
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. M. TAMER ŞENEL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Salınımlılık, Salınımsızlık, Salınımlı Çözümler, Salınımsız Çözümler, Asimptotik Davranıs, Diferensiyel Denklemler, Oscillation, Nonoscillation, Oscillating Solutions, Nonoscillation Solutions, Asymptotic Behavior, Differential Equation
- Yıl: 2007
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Erciyes Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 47
Özet
Bu tezde, ikinci basamaktan lineer ve lineer olmayan diferensiyel denklemlerin çözümlerinin salınımsız davranısları ile asimptotik davranısları incelenmektedir. Çalısma dört bölümden olusmaktadır. Birinci bölümde temel kavramlar ve teoremler verilmistir. kinci ve üçüncü bölümde ikinci mertebeden lineer ve lineer olmayan denklemlerin salınımsız çözümlerinin davranısı incelenmistir. Dördüncü bölümde ikinci mertebeden lineer olmayan diferensiyel denklemlerin salınımsız çözümlerinin asimptotik davranısı üzerinde durulmustur.
Özet (Çeviri)
In this thesis, it is studied the nonoscillation solutions and the asymptotic behavior of the linear and nonlinear differential equations of the second order. This work consists of four chapters. The first chapter is devoted to the preliminaries and the basis theorems. In the second and third chapters, it is searched nonoscillation behavior of solutions of the linear and nonlinear differential equations of the second-order. In the fourth chapter, the asymptotic behavior of nonoscillatory solutions of nonlinear second-order differential equation were examined.