Kırklareli ili ve civarındaki Opius (Hymenoptera:Barconide,Opiinae) cinsi türlerinin faunistik olarak incelenmesi ve Opiinae ile ilgili makalelerin dijital ortma alınması
A faunistic investigation of Opius genera of Kırklareli and transfer of articles on Opiinae in to the digital media (Hymenoptera:Barconide,Opiinae)
  1. Tez No: 183865
  2. Yazar: DİLEK VARDAR
  3. Danışmanlar: PROF.DR. AHMET BEYARSLAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Opiinae, Braconidae, Opius, Fauna Kırklareli, Makaleler
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Trakya Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 77
Özet
ÖZETKırklareli ili ve civarındaki Opius (Hymenoptera: Braconidae, Opiinae) cinsitürlerinin faunistik olarak incelenmesi ve Opiinae ile ilgili makalelerin dijital ortamaalınmasıKırklareli ili civarında bulunan Opius (Hymenoptera: Braconidae, Opiinae) cinsinebağlı türleri saptamak amacıyla 1999-2003 yılları arasında bölgenin 25 lokalitesiaraştırılmıştır. Bu lokalitelerin 8 `inden elde edilebilen materyal teşhis edilerek Opius cinsineait 9 tür saptanmıştır. Türlerin tanımları, bilinen konakları, yayılış alanları ve dünyadakigenel yayılışları verilmiştir.Bu çalışmada saptanan türler; Opius (Phaedrotoma) depeculator (Foerster,1862),Opius (Phaedrotoma) diversus (Szépligeti, 1898), Opius (Phaedrotoma) exiguus (Wesmael,1835), Opius (Opiothorax) filicornis (Thomson, 1895), Opius (Opiothorax) levis (Wesmael,1835), Opius (Opius) lugens (Haliday, 1837), Opius (Misophthora) monilicornis (Fischer,1962c), Opius (Opius) pallipes (Wesmael, 1835) ve Opius (Opius) peterseni (Fischer, 1964).Opiinler ile ilgili 49 adet makale taranarak dijital ortamda kullanılır hale getirilmiştir.Makale özetleri tez sonuna eklenmiştir.
Özet (Çeviri)
SUMMARYA Faunistic Investigation on Opius Genera of Kirklareli and Transfer ofArticles on Opiinae into the Digital Media (Hymenoptera: Braconidae, Opiinae)In order to determine the species of Opius found around Kirklareli, 25 localities wereinvestigated between the years 1999-2003. 9 species of the genus were identified only fromthe specimens of 8 localities. Morphological characters of the species, their hosts anddistribitions were given.In this study are ; Opius (Phaedrotoma) depeculator (Foerster,1862), Opius(Phaedrotoma) diversus (Szépligeti, 1898), Opius (Phaedrotoma) exiguus (Wesmael, 1835),Opius (Opiothorax) filicornis (Thomson, 1895), Opius (Opiothorax) levis (Wesmael, 1835),Opius (Opius) lugens (Haliday, 1837), Opius (Opius) lugens Haliday Opius (Opius) pallipes(Wesmael, 1835), Opius (Opius) peterseni (Fischer, 1964) were determined.49 articles about Opiinae were scanned and transfered into the digital media.Absteracts of the articles were given at the end of the thesis.Keywords : Opiinae, Braconidae, Opius, Fauna Kirklareli, Articles.