Sanayide buhar kullanımı ve teknolojik gelişmeler
Usage of steam in the industry and technological developments
  1. Tez No: 183876
  2. Yazar: RIZA KILIÇ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HAVVA AKDENİZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Teknoloji, verimlilik, tasarrufIII, Technology, efficiency, savingIV
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Trakya Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 117
Özet
ÖZETYüksek Lisans TeziSanayide Buhar KullanımıVe Teknolojik GelişmelerTrakya ÜniversitesiFen Bilimleri EnstitüsüÇorlu Mühendislik FakültesiMakine Mühendisliği BölümüMakine Anabilim DalıGünümüzde global rekabet, ekonomik ve sosyal gelişmelere paralel olaraktoplumların enerji ihtiyacı da sürekli olarak artmaktadır. Artan enerji ihtiyacı ve yüksekmaliyetler araştırmacıları alternatif enerji kaynaklarını araştırmaya yöneltmektedir.Enerji ihtiyacının önemli bir kısmını yurtdışından sağlayan ülkemizde de mevcutenerji kaynaklarının ve satın alınan enerjinin verimli kullanılması çok önem taşımaktadır.Günümüz şartları bizi `En ucuz enerji tasarruf edilen enerjidir.' yaklaşımı ile mevcutenerji kaynaklarını daha verimli kullanma konusunda etkin tedbirler almaya zorlamaktadır.Bu tezde sanayide buhar kullanımı ile ilgili bilgiler verilmiş. Uygulama olarak taTekirdağ ili Çorlu İlçesinde yer alan ROZA TEKSTİL FERMUAR SAN.ve TİC. A.Ş.firmasının mevcut enerji hatları incelenmiş, teknolojik gelişmeler ışığında iyileştirmeçalışmaları yapılmış ve ilgili değerlendirmeler sunulmuştur.2006, 103 Sayfa
Özet (Çeviri)
SUMMARYMaster of Science ThesisUse of Steam in the IndustryAnd Technological DevelopmentsTrakya UniversityInstitute of ScienceÇorlu Faculty of EngineeringDepartment of Mechanical EngineeringRelated to global competition, economical and social developments, the societies? energyneed continuously increases. This increase of need for energy and high costs leads researchersto search on alternative sources.In our country, where import high amount of need for energy, efficient use of extant energysources and Energy which is imported is highly important.The condition of today with the approach of ?the cheapest energy is the one of saved? forcingus to take active measures on using more efficiently extant energy resources.In this thesis, informs are given about usage of steam in industry. As a practice, the energylines of ROZA TEKSTİL FERMUAR SAN. ve TİC. A.Ş. in Çorlu, Tekirdağ is examined,beyond the technological developments, improvements are made and Evaluations arepresented.2006, 103 pages