Muğla merkez florası
Urban flora of Muğla
- Tez No: 184264
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. ÖMER VAROL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Kentsel Flora, Kentsel Ekosistem, Kentsel Habitat, Muğla, Türkiye
- Yıl: 2004
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Muğla Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 142
Özet
VMUĞLA (MERKEZ) FLORASI(Yüksek Lisans Tezi)Ergün KAYAMUĞLA ÜNİVERSİTESİFEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ2004ÖZETBu çalışma, Muğla (Merkez) florasını tespit etmek amacıyla yapılmıştır.Araştırma alanımız Davis'in kareleme sistemine göre C2 karesindedir.Bu araştırmada, Ekim 2001-Haziran 2004 yılları arasında yapılan araziçalışmalarında toplanan 1546 bitki örneğinin değerlendirilmesiyle 86 familya ve 327cins, 555 tür, 14 alttür ve 7 varyeteye ait 576 takson tespit edilmiştir.Bu taksonların endemik olanlarının sayısı 31 (%5,4)'dır. Taksonların floristikbölgelere dağılımı şu şekildedir: Akdeniz elementleri 188 (%32,6), İran-Turanelementleri 18 (%3,1) ve Avrupa-Sibirya elementleri 12 (%2,1)' dir. Ayrıca yayılışalanı bilinmeyen yada geniş yayılışlı taksonların sayısı 358 (%62,2)'dır.
Özet (Çeviri)
VIURBAN FLORA OF MUGLA(M. Sc. Thesis)Ergün KAYAMUGLA UNIVERSITYINSTITUTE of SCIENCE and TECHNOLOGY2004ABSTRACTThis investigation was carried out to determine Urban Flora of Muğla.Research area is located on C2 square acording to Davis?s grid system.In this study, 576 taxa belonging to 86 families, 327 genera, 555 species, 14subspecies and 7 varieties were identified, by evaluating the collected 1546 plantspecimens, during the period October 2001-June 2004.The distribution rates of the specimens into phytogeographical regions are asfollows: Mediterranean elements 188 (32,6%), Irano-Turanian elements 18 (3,1%),Euro-Siberian elements 12 (2,1%), endemics 31 (5,4%), Unknown or cosmopolits358 ( 62,2 %).Key Words : Urban Flora, Urban Ecosystem, Urban Habitat, Mugla, Turkey.Page number : 130Adviser : Yrd. Doç. Dr. Ömer VAROL