Bankaların denetim sorunu ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun fonksiyonları
Supervisions problems of banks and functions of the banking regulation and supervision agency
- Tez No: 188105
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. BAYRAM ÖZBEY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bankacılık, Hukuk, İşletme, Banking, Law, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Denetim, Banka, The Banking Regulation and Supervision Agency, Inspection, Bank
- Yıl: 2005
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 179
Özet
ÖZETBANKALARIN DENETİM SORUNU VE BANKACILIKDÜZENLEME VE DENETLEME KURUMU'NUN FONKSİYONLARIEROL, SelahattinYüksek Lisans Tezi, İşletme Ana Bilim DalıTez Danışmanı: Yrd. Doç. Dr. Bayram ÖZBEYTemmuz 2005, 171 sayfaÜlkemizde, 1994 yılından sonra yaşanan ekonomik krizlerle birlikte bankacılıksisteminde bazı sorunlar meydana gelmiştir. Bu sorunları çözebilmek amacıyla BankacılıkDüzenleme ve Denetleme Kurumu kurulmuş ve bu kurum bankacılık sisteminin gelişmesiamacıyla önemli çalışmalar yapmıştır. BDDK'nın, yaptığı bu çalışmalarda başarılı olupolmadığının belirlenebilmesi için ?Bankaların Denetim Sorunu ve Bankacılık Düzenleme veDenetleme Kurumu'nun Fonksiyonları? adlı konu hakkında araştırma yapılması uygunbulunmuştur. Tez çalışmasında, konunun hukuki boyutları ele alınmıştır. Bu nedenle,bankacılık sistemindeki sorunlar ve çözüm önerileri araştırılırken konu ile ilgili mahkemekararları incelenmiş ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun bankacılıksistemine katkısı tespit edilmeye çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTSUPERVISION PROBLEMS OF BANKS AND FUNCTIONS OF THEBANKING REGULATION AND SUPERVISION AGENCYEROL, SelahattinM.A. Thesis, Department of Business AdministrationSupervisor: Assist. Prof. Bayram ÖZBEYJuly 2005, 171 pagesBanks in Turkey faced financial problems as a result of the economic crisisof 1994. The Banking Regulation and Supervision Agency (BDDK) was constructedto overcome these problems and it undertook important studies to improve thebanking system. In order to find out whether these studies are effective or not wedecided to study the supervision problems of banks and functions of the bankingregulation and supervision agency. The issues concerning banking conventions andlaws were tackled within the framework of the study. As a part of the study, relevantcourt decisions and annual reports of the banking sector and the contributions of theBanking Regulation and Supervision Agency to the sector were examined.