Terörizm, insan hakları, güvenlik: 11 Eylül sonrası meydana gelen değişiklikler
Terrorism, human rights, security: Changes occured after September 11
  1. Tez No: 188254
  2. Yazar: SELİM KANAT
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ENVER BOZKURT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Terörizm, İnsan Hakları, Güvenlik, 11 Eylül Saldırıları, Gerilla Savaşı, Terrorism, Human Rights, Security, September 11 Attacks.ii
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 153
Özet
Ağustos 2005Danışman: Prof. Dr. Enver BOZKURT.Bu tezin amacı, terörizm, insan hakları ve güvenlik kavramlarını ayrı ayrıinceledikten sonra, 11 Eylül saldırılarının bu kavramlar ve bu kavramlar arasıdakiilişki üzerine etkilerini incelemektir. Çalışmanın temel çıkış noktası, 11 Eylülsaldırıları sonrasında terörizmin insan hakları-güvenlik ilişkisi üzerine etkilerininincelenmesidir. Bunun içinde öncelikle terörizm, insan hakları ve güvenlikkavramlarının ve bunlar arasındaki bağların anlaşılması gerekmektedir.Çalışma terörizm insan hakları ve güvenlik arasında doğal bir ilişki olduğu vebu ilişkinin 11 Eylül saldırılarından etkilendiği varsayımına dayanmaktadır. Bubağlamda ilk önce terörizm kavramına değinilmiş ardından insan hakları ve güvenlikkavramları incelenmiştir. Son bölümde ise 11 Eylül saldırıları ve bu saldırılarınkavramlar üzerindeki ve kavramlar arasındaki ilişkiye etkisi incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
The aim of this thesis is the studying the effects of the Sep 11 attacks to theterrorism, human rights security concepts and the connnection between them, afterthe investigation of these concepts separately. The main startingpoint of this paper isthe investigation of the effects of terrorism on the human rights-security connectionafter Sep 11. For this, firstly one must understand the concepts of terrorism, humanrights, security and the connection among this concepts.Paper relys? on the hypothesis that there is a natural connection betweenterrorism human rights and security and that this connection have affectted from Sep11 attacks. In this context paper firstly mentions about terrorism concept, after this itstudys the concept of human rights and security. In the last part paper researchs theSep 11 attacks and its effection on this three concepts and the connection amongthese concepts.