A suggested speaking syllabus for b2 (vantage) proficiency level defined in common European framework of reference for languages
Avrupa diller için ortak başvuru çerçevesi? nde tanımlanan b2 (vantage) düzeyindeki öğrenciler için önerilen konuşma izlencesi
  1. Tez No: 188719
  2. Yazar: AYŞE TUBA OKÇU
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ARİF SARIÇOBAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İngiliz Dili ve Edebiyatı, English Linguistics and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Avrupa hareketliliği, Avrupa Diller İçin Ortak Başvuru Çerçevesi, Avrupa Konseyi, B2 düzeyi, İngiliz Dili Eğitimi, konuşma izlencesi, European mobility, the Common European Framework of Reference forLanguages, Council of Europe, B2 Vantage level, English language teaching, speakingsyllabus
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Hacettepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 245
Özet
Avrupa Birliği'nin gelişimi ile Avrupa'daki çeşitli dil ve kültürlerin korunması önemkazandı. Avrupa'daki hareketliliği ilerletmek için üye ülkeler arasında karşılıklı anlayış,işbirliği, iletişim kolaylığı ve farklı ana dillerin etkileşimine gerek duyuldu. Bu düşünceAvrupa'da dil öğretimi ve değerlendirmesi alanındaki en önemli kitaplardan birinin,Avrupa Diller İçin Ortak Başvuru Çerçevesi' nin yayınlanmasına öncülük etti.Avrupa Diller İçin Ortak Başvuru Çerçevesi, Avrupa çapında hazırlanacak dil öğretimiizlencelerine, müfredatlara, sınavlara ve ders kitaplarına bir temel sağlanması içingeliştirilmiştir. Çerçeve, öğrencilerin daha bağımsız düşünmelerine ve hareketetmelerine yardımcı olacak dil öğrenim ve öğretim yöntemlerinin öneminivurgulamaktadır.Bu çalışma Avrupa Diller için Ortak Başvuru Çerçevesi'nde belirlenen kriterlerle tambir uyum içerisinde hazırlanan bir konuşma izlencesi geliştirmeyi amaçlamaktadır.Önerilen konuşma izlencesi, çerçevede B2 düzeyi için tanımlanan hedeflere uyumluaktiviteler içermektedir. Bu çalışmanın önerilecek bir konuşma izlencesi olarakTürkiye'deki söz konusu düzeyde İngilizce Öğretimine katkıda bulunması da ümitedilmektedir.
Özet (Çeviri)
With the development of the European Union, the protection of diverse languages andcultures in Europe has gained importance. In order to promote European mobility,mutual understanding and co-operation, facilitating communication and interactionamong different mother tongues are required. It can only be achieved through a majoreducational effort. This idea led to one of the most significant publications in the fieldof language learning and language testing in Europe which is the Common EuropeanFramework (CEF) of Reference for Languages: learning, teaching, assessment.The CEF has been developed by the Council of Europe to provide a common basis forthe elaboration of language syllabuses, curriculum guidelines, examinations, textbooks,etc. throughout Europe. The CEF has brought foreword the importance of languagelearning and teaching methods which help learners to become more independent inthought and action, and also more responsible and co-operative in relation to otherpeople.The purpose of this study is to suggest a speaking syllabus for B2 (Vantage) level basedon the principles of CEF. After reviewing literature about the CEF and speaking skill, aspeaking syllabus consisting of 12 units and teacher?s manuals is designed according tothe descriptors at B2 level as defined in the CEF. The study, as an example of aproposed speaking syllabus, is hoped to foster the practice of English LanguageTeaching.