Örgütsel iletişimin örgütsel bağlılık üzerine etkisi
The effect of organizational communication on organizational commitment
  1. Tez No: 189982
  2. Yazar: ASLIHAN BAŞYİĞİT
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. BÜLENT TOKAT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Bağlılık, letişim, Örgütsel letişim, Örgütsel Bağlılık
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 129
Özet
Bu çalışmada, işgörenlerin örgüt içindeki iletişimlerinin, örgütsel bağlılıkoluşumuna etkileri araştırılmıştır. şgörenlerin örgüte olan bağlılıklarının artırılması,işgören devir hızında azalma sağlayarak örgütün deneyimli işgörenlerle çalışmasınısürdürmesi ve örgütlerin rakipleri karşısında güçlü yönünü ortaya koymasında en temeletkendir. Çalışmamızda birinci bölümde iletişim kavramı, ikinci bölümde örgütseliletişim kavramı ve üçüncü bölümde örgütsel bağlılık kavramı açıklanarak örgütseliletişimin örgütsel bağlılığa etkisi incelenmiştir. Dördüncü bölümde ise; verilen bubilgiler doğrultusunda uygulama yapılmış olup, işgörenlerin örgütsel bağlılıkları veörgütsel iletişimin örgütsel bağlılığa etkisi araştırılmış ve Afyonkarahisar ilinde, hizmetsektöründe faaliyet gösteren Özdilek Alışveriş Merkezindeki işgörenler üzerinde anketçalışması yapılarak, SPSS 10.0 For Windows programı yardımıyla değerlendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
This work analyses the effect of employees? organizational communication onthe development of organizational loyalty. Increasing employees? loyalty to theorganization reduces employee turnover and thus helps the organization continue towork with experienced employees which in itself a competitive edge over rivals. Ourwork?s first part explains the concepts of communication. The second part explains theorganizational communication. loyalty concept and gives information on thebackground and importance of organizational loyalty. Organizational loyalty,occupational loyalty and job loyalty concepts are dwelled upon to make a distinction. Inthe fourth part, a practice was carried out in line with the above mentioned informationand research carried out on employees? organizational loyalty and elements affecting it.A survey was applied on the employees of Özdilek Shopping Mall in AfyonkarahisarProvince and the results were analyzed using SPSS 10.0 for Windows.Keywords : commitment, communication, organizational commitment, organizationalcommunication