Türk mevzuatında insan hakları ile ilgili düzenlemeler ve Avrupa İnsan Hakları Normu
Regulations related to human rights in Turkish Law and European Human Rights Norm
- Tez No: 190183
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. YUSUF KARAKILÇIK
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Hukuk, Uluslararası İlişkiler, Law, International Relations
- Anahtar Kelimeler: İnsan hakları, Avrupa İnsan HaklarıSözleşmesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Temel hak ve özgürlükler, Human Rights, European Conventions on HumanRights, European Court of Human Rights, Basic Human Rights andFreedoms
- Yıl: 2005
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İnönü Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 331
Özet
Bu çalışmada Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Türkiye'dekiyeni hukuki düzenlemelerle karşılaştırılarak, Avrupa İnsan HaklarıMahkemesi karalarında ortaya konulan ölçütlerleri karşılamak üzereyapılan hukuki reformlar üzerinde durulmuştur.Bu çalışma dört kesim ve 7 bölümden oluşmaktadır. Birinci kesimdearaştırma hakkında açıklamalara yer verilmiştir. İkinci kesimde, araştırmakonusu bakımından önemli olan kavramlara yer verilmiş, uyum yasaları veilerleme raporları incelenmiştir. Üçüncü kesimde ise Türkiye'de insanhakları düzenlemelerinin, Avrupa insan hakları normları bağlamındadeğerlendirilmesi yapılmıştır. Dördüncü kesimde genel değerlendirmedebulunulmuştur.
Özet (Çeviri)
In this study, European Conventions on Human Rights and legalreforms in Turkey designed to meet the European Court of Human Rightscriteria have been focused on comparing new laws and regulations inTurkey.This study has been established in four sections and sevenchapters. İn the first section, informations about the study has been given.In the second section, terminology and key words of this study has beendealt with and new law and regulations in Turkey have been focused on.In the third section, human rights law and regulations in Turkey have beencompared to European Conventions on Human Rights. In the last section,overall evaluation has been done in the subject of study.