İl emniyet müdürlükleri bünyesinde yürütülen hizmet içi eğitim programları ve katılımcı algıları (Mardin ili örneği)
City police department's in-service training programs and participant perceptions (Mardin example)
  1. Tez No: 190199
  2. Yazar: HACI MEHMET KÖSE
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. ADEM SULTAN TURANLI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Eğitim, Hizmet çi Eğitim, Polis, Education, Inservice Trainig, Police
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Eğitim Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 105
Özet
Mardin Emniyet Müdürlüğü'nde sürdürülen hizmet içi eğitim uygulamalarının niteliğiniortaya koymayı amaçlayan bu çalışmada, 254 kişinin katılmış olduğu eğitimprogramlarına dair katılımcıların algıları incelenmiş ve elde edilen verilere dayalı olarakaşağıdaki sonuçlara ulaşılmıştır:a) Hizmet içi eğitime katılan personelin mesleklerine ilişkin tutumları, yaş, cinsiyet,eğitim durumu, rütbe ve çalıştığı birimlere göre bir farklılık göstermemektedir.b) Personelin polis olma nedenleri ve kıdemleri ile mesleklerine karşı tutumlarınarasında anlamlı bir farklılık tespit edilmiştir.c) Katılımcıların eğiticilere ilişkin görüşlerinin, yaş, cinsiyet, eğitim durumu, rütbe veçalıştığı birimlere göre farklılık göstermediği belirlenmiştir.d) Katılımcıların polis olma nedenleri ve kıdemleri ile eğiticilere ilişkin görüşlerininarasında anlamlı bir farklılık tespit edilmiştir.e) Personelin yaş, cinsiyet, eğitim durumları, kıdemleri, rütbeleri, çalıştığı birimler ileeğitimin yapıldığı sosyal ve psikolojik ortamlara ilişkin görüşleri arasında anlamlı birfarklılık tespit edilememiştir.f) Son olarak, personelin polis olma nedenleri ile eğitimin yapıldığı sosyal ve psikolojikortamlara ilişkin görüşleri arasında anlamlı bir farklılığın olduğu tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, which aimed to identify the quality of the in-service training programs inthe Mardin Police Department, the perceptions of 254 participants about the trainingprograms were analyzed, and the following implications were derived in line with theanalyses of the data:a) The participants? attitudes toward their job do not change according to their age,gender, education, rank and unit of work.b) It was identified that there is a significant relationship between the participants?attitude toward their job and their reason for becoming a policeman and their seniority.c) It was found that the participants? views about the trainers do not differaccording to their age, gender, education, rank and unit of work.d) It was identified that there is a significant relationship between the participants?views about the trainers and their reasons for becoming a policeman and their seniority.e) No significant relationship was found between the participants? views on thesocial and psychological environment of the training program and their age, gender,education, seniority, rank, and unit of work.f) Finally, a significant relationship was identified between the participants?reasons for becoming a policeman and their views on the social and psychologicalenvironment of the training program.