Özel eğitimde WEB portalı tasarımı (özel gereksinimli çocukların ailelerine yönelik bir WEB portalı uygulaması)
WEB portal design in special education (a WEB portal application for the families of children having special needs)
  1. Tez No: 198440
  2. Yazar: MUHAMMET RECEP OKUR
  3. Danışmanlar: PROF.DR. ALİ GÜNEŞ, Y.DOÇ.DR. SEZGİN VURAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilim ve Teknoloji, Eğitim ve Öğretim, Science and Technology, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Special Education, Web Portal, Use of Internet in Special Education, Informatics, Design of portal
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Anadolu Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 114
Özet
iiiÖZETYüksek Lisans TeziÖZEL EĞİTİMDE WEB PORTALI TASARIMI(ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLARIN AİLELERİNEYÖNELİK BİR WEB PORTALI UYGULAMASI)MUHAMMET RECEP OKURAnadolu ÜniversitesiFen Bilimleri EnstitüsüBilgisayar Mühendisliği Anabilim DalıBilişim Yüksek Lisans ProgramıDanışman: Prof. Dr. Ali GÜNEŞİkinci Danışman: Yard. Doç. Dr. Sezgin VURAN2006, 62 sayfaBu tezde Özel Eğitim alanında bir web portalı tasarımı ele alınmıştır. Bubağlamda özel gereksinimli çocukların aileleri ve konu uzmanları için bir portal uygulamasıgerçekleştirilmiştir. Bu portalın oluşumu sırasında öncelikli olarak içerisinde bulunmasıistenilen temel yapılar (içerik, tartışma ortamı vb.) konu uzmanlarının görüşleridoğrultusunda belirlenmiştir. Temel yapılar belirlendikten sonra portalın tasarım sürecibaşlamıştır. Tasarım süreci ile beraber web ortamının sunumu için alan adı ve hostinghizmetleri için resmi tescil işlemleri yapılmıştır. Tasarım süreci boyunca portala kullanıcıerişimi kapalı tutulmuştur. Tasarımı biten web portalı kullanıcı erişimine açılmadan önceson kez konu uzmanları tarafından denetlenmiştir. Daha sonraki aşama olarak web portalıkullanıcı erişimine açılmıştır. Yaklaşık bir sene boyunca web portalına gerekli güncellemelerkonu uzmanları tarafından yapılmıştır. Bu süre zarfında aileler ve konu uzmanları portalüzerinden bilgi akışı sağlamışlardır.Anahtar Kelimler: Özel Eğitim, Web Portal, Özel Eğitimde İnternet Kullanımı, Bilişim,Portal Tasarımı
Özet (Çeviri)
ivABSTRACTMaster of Science ThesisWEB PORTAL DESIGN IN SPECIAL EDUCATION(A WEB PORTAL APPLICATION FOR THE FAMILIES OF CHILDRENHAVING SPECIAL NEEDS)MUHAMMET RECEP OKURAnadolu UniversityGraduate School of SciencesComputer Engineering DepartmentInformatics ProgramSupervisor: Prof. Dr. Ali GÜNEŞCo-Supervisor: Assist. Prof. Dr. Sezgin VURAN2006, 62 pagesThe focus of this thesis is the design of a web portal in the field of SpecialEducation. In this context, a portal application was developed for the families of the childrenwith special needs and subject area professionals. The basic elements of the portal (content,discussion environment) were determined in accordance with the ideas of the subject areaspecialists while developing the portal. The design process of the portal was started afterdetermining the basic elements. Together with the design process, official approval processeswere performed for the field name and hosting services for the presentation of the webenvironment. The portal was not open to the user access during the design process. The webportal whose design has been finished was edited by the subject area professionals for thelast time before being available to the user access. The web portal became available to theusers in the next stage. Subject area specialists did the necessary updates in the web portalnearly throughout a year. Families and subject area professionals created information flowvia the portal during this time period.