QCD sum rules for the anticharmed pentaquark
Anti-cazibeli pentakuark için kuantum renk dinamiği toplama kuralları
- Tez No: 199351
- Danışmanlar: PROF. DR. AHMET GÖKALP
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Cazibeli pentakuark, Kuantum Renk DinamiËi toplama ku-gralları, DN sürekliliËi, Egzotik hadronlar.u g1, Charmed pentaquark, QCD sum rules, DN continuum, Exotic hadrons.1
- Yıl: 2007
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Fizik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 97
Özet
Acayip kuark işeren ve işermeyen anti-cazibeli pentakuark durumu işin per-c c cturbatif (tedirgemesi) olmayan yaklaşımlardan biri olan kuantum renk dinamiËis gtoplama kuralları analizi yapıldı. Bu amaşla acayip kuark işeren ve işermeyenc c cher pentakuark akımı işin iki ayrı akım kullanıldı. Pentakuark durumundan ge-clen sinyali belirlemekte ünemli olması nedeniyle analize toplama kurallarını iy-oileştirmek işin DN sürekliliËi de katıldı. Toplama kuralı akımların şoËu işins c u g cg cıraksak ya da DN sürekliliËinin baskın olmasına karşın acayip kuark işermeyenu g s cve iki ikili-kuark ve bir antikuark işeren pentakuark akımı işin olan toplamac ckuralı yakınsaktır ve DN sürekliliËi şıkartıldıktan sonra pozitif pariteli pen-u gctakuark durumuna uygun bir yapıya sahiptir. Buradaki analizler ile antikuarkaËır olduËunda daha kararlı bir pentakuark tahmini veren kuark modeline dayanang ganalizler arasındaki benzerlikler uzerine argümanlar sunulmuştur .ü u s
Özet (Çeviri)
For the anti-charmed pentaquark state with and without strangeness a QCDsum rule analysis, which is one of the nonperturbative approaches, is presented.For this purpose we employ pentaquark currents with and without strangeness,with two diï¬erent current for each case. To reï¬ne the sum rules we also considerthe DN continuum contribution in our analysis since this procedure is importantto identify the signal of the pentaquark state. While the sum rules for mostof the currents are either non-convergent or dominated by the DN continuum,the one for the non-strange pentaquark current composed of two diquarks andan antiquark, is convergent and has a structure consistent with a positive paritypentaquark state after subtracting out the DN continuum contribution. Argu-ments are presented on the similarity between the result of the present analysisand that based on the constituent quark models, which predict more stable pen-taquark states when the antiquark is heavy.