Optik dalga kılavuzlarında yayılan dalgalar ve Fourier analizi
The propagated waves in optical waveguides and Fourier analysis
  1. Tez No: 200744
  2. Yazar: CEVDET BEKTAŞ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ALİ ÇETİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Optik dalga kılavuzu, optik fiber, Fourier analizi, Fourier dönüsümü, elektromanyetik dalga, Optical waveguide, optical fiber, Fourier analysis, Fourier transform, elektromagnetic wave
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Fizik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 113
Özet
Bu çalısmada optik dalga kılavuzlarında dalga yayılması incelenmistir. Isığın elektromanyetik teorisi ayrıntılı olarak ele alınmıstır. Dalga denklemi türetilmis ve Poynting vektörü açıklanmıstır. Dielektrik ortamlar arasındaki sınır kosullarına göre yansıma, kırılma, toplam iç yansıma, sönen alanlar gibi kavramlar üzerinde durulmustur. Dalga kılavuzlarında dağılım ve dağılım çesitleri incelenmistir. Son olarak dalga kılavuzlarında ilerleyen dalgaların Fourier analizleri yapılmıs ve Fourier dönüsümleri üzerine yorumlar yapılmıstır.
Özet (Çeviri)
In this study, the wave propagation in optical waveguides is investigated. The wave equation is derived and Poynting vector is explained. Some concepts such as reflection, refraction, total internal reflection and evanescent fields are examined. The dispersion in optical waveguides is defined. Finaly, The Fourier analyses of propagated waves in optical waveguides and some comments on Fourier transform of this waves verified.