Trans-sasakian manifoldlar
Trans-sasakian manifolds
- Tez No: 202799
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AHMET YILDIZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Einstein manifold, Hemen hemen degme metrik manifold, Projektif egrilik tensörü, Riemann egrilik tensörü, Sasakian manifold, Trans-Sasakian manifold, Weylconformal egrilik tensörü, Almost contact metric manifold, Einstein manifold, Riemannian curvature tensor, Sasakian Manifold, Trans-Sasakian manifold, Weyl-conformal curvature tensor
- Yıl: 2007
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Geometri Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 52
Özet
Bu tezin amacı Trans-Sasakian manifoldlarda bazı egrilik sartlarını çalısmaktır. Bu tez üç bölümden olusmaktadır. Birinci bölüm diger bölümlerde kullanılacak olan bazı temel kavramlar ve sonuçları içermektedir. kinci bölüm Sasakian ve Trans-Sasakian manifoldlar ile ilgili tanımlar, teoremler ve sonuçları içermektedir. Üçüncü bölüm orijinal çalısmalarımızdan olusmaktadır. Birinci bölümde Riemann egrilik tensörü, Einstein manifold, Weyl-conformal egrilik tensörü, Projektif egrilik tensörü, hemen hemen degme metrik manifoldlar gibi temel kavramlar tanıtılmıstır. kinci bölümde Sasakian manifold, Sasakian uzay formu, Trans-Sasakian manifold tanımları, bu tanımlarla ilgili temel teorem ve önermeler verilmistir. Son bölümde Trans-Sasakian manifoldlarda Riemann egrilik tensörü, Projektif egrilik tensörü, Weyl-conformal egrilik tensörü ile ilgili bazı egrilik sartları ve bu egrilik sartlarını saglamamızda kullandıgımız esitlikler verilmistir. Verilen tüm bu bilgiler ısıgında yazılan teoremler ispatlanmıs ve sonuçlar elde edilmistir.
Özet (Çeviri)
The aim of this thesis is to study some curvature conditions on Trans-Sasakian manifolds. The thesis has three chapters. First chapter contains some fundamental definitions and results which will be used in other chapters. Second chapter contains some fundamental definitions,theorems and results about Sasakian and Trans-Sasakian manıfolds. Chapter three contains original works. In the first chapter the we introduce basic definitions such as, Riemannian curvature tensor, Einstein manifold, Weyl Conformal curvature tensor, projective curvature tensor and almost contact metric manifolds. In the second chapter the definitions of Sasakian manifold, Sasakian space form, Trans- Sasakian manifold and teh basic theorems and propositions which are connected with these definitions have been given. In the last chapter some curvature conditions and equations which are used to provide these curvature conditions about Riemann curvature tensor, projective curvature tensor, Weylconformal curvature tensor on Trans-Sasakian manifolds are given. Under the light of these given information, the written theorems have been proved and results have been obtained.