Fuzzy normlu lineer uzayların topolojik yapıları
Topological structures of fuzzy normed linear space
- Tez No: 202942
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. TÜLİN COŞKUN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: the Fuzzy Norm, the Fuzzy Normed Linear Spaces, the Neighbourhood in Fuzzy Normed Linear Spaces, the Compactness in Fuzzy Normed Linear Spaces
- Yıl: 2007
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Zonguldak Karaelmas Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 68
Özet
Bu tezde Fuzzy Normlu Lineer Uzayların genel özellikleri ve bu uzayların topolojik yapısı üzerinde çalısılmıstır. lk olarak Fuzzy Normlu Lineer Uzaylarda belirli kosullar altında fuzzy normu tanımlanmıs olup norm yardımıyla komsuluk ve komsuluk tabanı kavramlarına deginilmistir. Son bölümde ise, Fuzzy Normlu Lineer Uzaylarda kompaktlık, homeomorfizm ve tamlık kavramları incelenmistir. Anahtar Sözcüler: Fuzzy norm, Fuzzy Normlu Lineer Uzaylar, Fuzzy Normlu Lineer Uzaylarda komsuluk, Fuzzy Normlu Lineer Uzaylarda kompaktlık.
Özet (Çeviri)
In this thesis, the general characteristics of Fuzzy Normed Linear Spaces and their topological structures have been studied. Firstly, the fuzzy norm has been defined under certain conditions in Fuzzy Normed Linear Spaces and the concepts of neighbourhood and the base of neighbourhood have been dealt with. In the conclusion section, the concepts of compactness, homeomorphism and completeness in Fuzzy Normed Spaces have been investigated.