Enforcement of intellectual property rights in a general framework and evaluation of enforcement measures in the EU context
Fikri mülkiyet haklarının uygulanmasına dair genel çerçeve ve Avrupa Birliği'nde fikri mülkiyet uygulamalarının değerlendirilmesi
- Tez No: 204684
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. GAMZE AŞÇIOĞLU ÖZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Siyasal Bilimler, Political Science
- Anahtar Kelimeler: Fikri mülkiyet hakları, uygulama, sahtecilik, korsan, hukuki ve cezaitedbirler, yargı hakkı, Intellectual property rights, enforcement, counterfeiting, piracy, civil and criminalremedies, jurisdiction
- Yıl: 2006
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Avrupa Çalışmaları Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 234
Özet
Bu tez, fikri mülkiyet haklarının korunmasını teminen, alınan uygulama önlemlerininuluslararası ve bölgesel çerçevede bir analizini sunmaktadır. Dijital teknolojinin getirdiğiyenilikler; hak sahipleri, yargı, kamu kurumları, uluslararası ve bölgesel örgütler tarafındanfikri mülkiyet haklarının uygulanması alanında karşılaşılan zorluklar bu tezde TRIPSAnlaşması, AB Uygulama Direktifi ve tüzükleri ekseninde tartışılmıştır. Sahtecilik vekorsanla mücadelenin tüm boyutları bu tezin önemli bir kapsamını oluşturmaktadır. Buçalışma, yabancı unsur ihtiva eden fikri mülkiyet davalarında yetkili mahkeme ve hangihukukun uygulanacağına dair yargı hakkına ilişkin ihtilaflı durumlar hakkında incelemelerdebulunmaktadır.
Özet (Çeviri)
This thesis analyzes the enforcement measures for the protection of intellectual propertyrights in an international and regional framework. The challenges posed by the digitaltechnology; the difficulties faced by right holders, judiciary, public agencies, international andregional organizations in the implementation stages will be discussed by referring to the legaltexts such as the TRIPS Agreement, the EU Enforcement Directive and Regulations. Alldimensions of counterfeiting and piracy will constitute an important focus of this thesis. Thethesis will seek to clarify uncertainties arising from the jurisdictional conflicts for thedetermination of the applicable law and competent courts in intellectual property casesinvolving foreign elements.