An evaluation of on-line language course at Adana vocational school of Çukurova University
Çukurova Üniversitesi Adana Meslek Yüksekokulunda verilen uzaktan yabancı dil eğitim programının bir değerlendirmesi
- Tez No: 205794
- Danışmanlar: PROF. DR. JÜLİDE İNÖZÜ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Education and Training, English Linguistics and Literature
- Anahtar Kelimeler: Uzaktan eğitim standartları, uzaktan yabancı dil eğitim programı, uzaktan eğitim öğrencisi, E-learning standards, e-language learning programme, e-learners
- Yıl: 2006
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 164
Özet
Bu çalışma, Çukurova Üniversitesi Adana Meslek Yüksekokulu'nda verilen uzaktan yabancıdil eğitim programının genelde kabul gören uzaktan eğitim standartlarına uyup uymadığınıaraştırmaktadır. Ayrıca, programda eğitim alan öğrencilerin bu program hakkındaki fikirlerinide incelemekte ve var olan problemleri tanımlayarak bunlara çözümler sunmayıhedeflemektedir.Bu amaç doğrultusunda bir takım veri toplama yöntemleri kullanılmıştır. İlk olarak,öğrencilerden araştırmacıya programın etkinliğinin tartıştıkları mesajlar göndermeleri, dahasonra programı farklı açılardan değerlendirdikleri bir ankete cevap vermeleri istenmiş veprogramla ilgili sorunları saptamak üzere görüşmeler yapılmıştır. Son olarak, uzaktan eğitimöğrencilerinin öğrenci işleri forumuna gönderdikleri mesajlar programın güçlü ve zayıfyanlarını ortaya çıkarmak amacı ile analiz edilmiştir.Çalışma sonuçları, öğrencilerin öğretmen ve yöneticilerle iletişimde, öğrenmeyi destekleyiciek materyallerde, görsel-işitsel desteklerde eksikliklerin yanı sıra sınav süreçlerinde ve kargohizmetlerinde sorun yaşadıklarını ortaya koymuştur.
Özet (Çeviri)
This study explores whether the e-language learning programme offered in ÇukurovaUniversity Adana Vocational School meets the commonly accepted standards for e-learning.In addition, it investigates what the recipients think about the effectiveness of this programmeand the problems they encounter as well as offering solutions from the students? point ofview.In order to achieve this aim, various instruments were used. First of all, students were askedto send messages to the researcher and comment on the effectiveness of the e-languagelearning programme, and then a questionnaire by which the students evaluate the programmefrom different perspectives was administered. Next, they were interviewed to identify theweaknesses and strengths of the programme. Finally, the messages which the e-learners sentto the student affairs forum throughout the term were analyzed.The results reveal that the students face certain problems such as lack of interaction andcommunication with their teachers and school administrators, supplementary materials thatwould enhance their learning process, audio-visual aids together with problems regardingexam procedures and cargo services