Geri Dön

Öğretim metodları ve matematikteki çeşitli uygulamaları

Teaching methods and implementations in mathematics

  1. Tez No: 211724
  2. Yazar: NUR YÜKSEL
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. SALİH ZEKİ İMAMOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Matematik, Education and Training, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Belirtilmemiş.
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Beykent Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Eğitim Yönetimi ve Denetimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Belirtilmemiş.
  13. Sayfa Sayısı: 92

Özet

Öğretim, sadece kuru bilgilerin aktarılması değildir. Okula karsı, topluma karsı, insanlara karsı sevgi, saygı ve onları tanıma hep öğretmen aracılığı ile kazanılır. Tavırların, düsünce biçimlerinin ve dünya görüslerinin olusmasında öğretmenin rolü büyüktür. Basarılı öğretmen; öğrencisini dersin ve eğitimin amaçlarına ulastıran, yeniliklere açık, arastıran, gelismeleri takip eden, günümüz teknolojik imkanlarını kullanan ve öğrencileriyle iyi iletisim kuran kisidir. Basarılı öğretmenin en fazla endise duyması gereken konu, öğrencilerin öğrenme problemlerine en uygun öğretim yöntemleriyle cevap verme problemidir. Bu konuda çok çesitli öğretim yöntemleri ve uygulamaları olduğu gibi farklı yaklasımlar da bulunmaktadır. Dünyadaki otomasyon, iletisim araçları, bilgisayarlar, uluslararası iliskiler, yeni buluslar, fen ve teknik alanlarındaki ilerlemeler gibi faktörler insanları hızla gelisen yüzyılın dinamizmine ayak uydurmaya zorlamaktadır. Bu hızlı gelismelere uyum sağlamanın en etkin ve temel aracı ise süphesiz ?eğitim?dir. Geleceğin ortamı, özellikle eğitim-öğretim hata ve eksikliklerinin telafisine imkan vermeyecek bir dinamizm kazanacaktır. Teknolojik gelismelere bağlı olarak eğitim-öğretim sistem ve metotlarındaki gelismeleri karsılayabilmek maksadı ile eğitim yatırımlarına kaynak tahsisi özellikle önem arz etmektedir. Nitekim tecrübeler göstermektedir ki, okul günlerinden en çok hatırlanan öğretmenler genellikle derslerinde mümkün olduğunca çok fazla muhtevayı ya da bilgi kategorilerini öğrencilerine olduğu gibi aktaranlar değil, fakat söz konusu bu bilgilerin nerede ve nasıl kullanılacağını ya da bu bilgiler ile nasıl düsünüleceğini öğretenlerdir. Çünkü, eğer öğrenciler depolamakta oldukları bilgilerle düsünmeyi öğrenemezlerse, gerçek anlamda o bilgilere sahip değildirler.

Özet (Çeviri)

Teaching is not simply delivering knowledge and information. Teachers are the means of learning respect and sympathy to the society and people around us. They have a great role in formation of attitudes, thoughts and philosophy of life. A successful teacher is the one who is open for new horizons, following new developments, using the available facilities, having a good communication with the students and letting his students and courses to reach the desired objectives. The critical issue concerning a successful teacher is to select the best proper methods toward the learning problems of the students. There are several different teaching methods and implementations in this issue. Automation, communication devices, computers, international relations, innovations, scientific and technical developments force the people to keep up with this fast dynamism. ?Education? is certainly the most effective and basic mean of keeping up with these dynamism. Dynamism of upcoming future may not allow the compensation of mistakes and deficiencies in education and training. That is why, it is especially important to allocate sufficient funds and investments in education to meet the demands of education and training systems and methods to be used in this dynamic environment. However, experiences have indicated that the most remembered teachers were the ones who were able to teach how to adopt the learned-knowledge into life and practice and how to think with this knowledge instead of the ones directly overloading students with vast amount of information and knowledge.

Benzer Tezler

  1. STEM eğitimine ilişkin öğretmen ve öğrenci algıları: Maltepe ilçesi özel okulları örneği

    Teacher and student perceptions on STEM education: Sample of Maltepe district private schools

    AYÇA ET

    Yüksek Lisans

    Türkçe

    Türkçe

    2020

    Eğitim ve ÖğretimMaltepe Üniversitesi

    Eğitim Yönetimi ve Denetimi Ana Bilim Dalı

    DR. ÖĞR. ÜYESİ ŞAHİN ÇETİN

  2. İlköğretim öğrencilerinin matematik başarısını etkileyen faktörlerin öğrenciler ve öğretmenler açısından değerlendirilmesi(Eskişehir ili örneği)

    Evaluation of factors effecting the mathematical success of primary school students by the viewpoint of students and teachers

    AYŞEGÜL DUMAN

    Yüksek Lisans

    Türkçe

    Türkçe

    2006

    Eğitim ve ÖğretimEskişehir Osmangazi Üniversitesi

    İlköğretim Ana Bilim Dalı

    YRD. DOÇ. DR. KÜRŞAT YENİLMEZ

  3. Contributions of self-confidence, actual work effort and perceived importance of work effort to eight grade students' mathematics achievement

    Kendine güven, çaba ve çabanın öneminin algısının sekizinci sınıf öğrencilerinin matematik başarısına katkısı

    SALİM AÇIKGÖZ

    Yüksek Lisans

    İngilizce

    İngilizce

    2006

    Eğitim ve ÖğretimOrta Doğu Teknik Üniversitesi

    Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi Ana Bilim Dalı

    DOÇ. DR. SAFURE BULUT

  4. The Effects of different teaching methods and gender on probability achievement and attitudes toward probability

    Farklı öğretim metodlarının ve cinsiyetinin olasılık başarısına ve olasılığa karşı tutumlarına etkileri

    SAFURE BULUT

    Doktora

    İngilizce

    İngilizce

    1994

    Bilim ve TeknolojiOrta Doğu Teknik Üniversitesi

    Eğitim Bilimleri Ana Bilim Dalı

    PROF. DR. YAŞAR ERSOY

  5. Kazak Türkçesinin yabancı bir dil olarak öğretilmesinde kullanılan 'Kazak Tilin Üyreneyik' adlı eserin incelenmesi

    An analysis of 'Kazak Tilin Üyreneyik' as a work used in teaching kazakh Turkish as a foreign language

    EMRE BERKAN YENİ

    Yüksek Lisans

    Türkçe

    Türkçe

    2014

    Türk Dili ve Edebiyatıİstanbul Kültür Üniversitesi

    Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı

    PROF. DR. VAHİT TÜRK