Karma öğrenme ile ilgili öğrenci görüşleri
Students' opinions on blended learning
  1. Tez No: 216452
  2. Yazar: MERİÇ BALCI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HALUK SORAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilim ve Teknoloji, Eğitim ve Öğretim, Science and Technology, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Bleded learning, blended teaching, blended education, distance learning, distance education, e-learning, e-education, on-line learning, web based learning, face to face learning, face to face education
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Hacettepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 81
Özet
Bu çalışma ile öğrencilerin karma öğrenime ilişkin görüşlerinin tespit edilmesi hedeflenmiştir. Bu amaçla, 2006-2007 öğretim yılı bahar döneminde Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Biyoloji Eğitimi Anabilim Dalı kapsamında bir çalışma yürütülmüştür.Araştırma için Özel Öğretim Yöntemleri dersinde karma öğrenim yöntemi uygulanmıştır. Çalışma grubunu Özel Öğretim Yöntemleri dersini alan 20 öğrenci oluşturmaktadır. Öğrencilerin fikirlerini almak üzere 54 soruluk çoktan seçmeli bir form hazırlanmış ve dönem sonunda öğrencilere uygulanmıştır. Böylece öğrencilerin karma öğrenim yöntemi hakkındaki görüşleri alınmış, başarı seviyelerine ve karma öğrenim uygulaması için hazırlanan internet sitesindeki forum sayfasına katılım sıklıklarına göre görüşleri de incelenmiştir.Yukarıda ana hatları verilen çalışma sonucunda öğrencilerin, sorulara verdikleri cevapların analizi ile elde edilen ortalama (x) ve standart sapma (ss) değerlerine göre karma öğrenim uygulaması hakkındaki görüşlerinin gayet olumlu olduğu tespit edilmiştir. Başarı seviyesi yüksek olan öğrencilerin sorulara verdikleri cevapların daha olumlu olduğu tespit edilirken, forum sayfasına katılım sıklığının öğrencilerin cevaplarını etkilemediği görülmüştür.ANAHTAR SÖZCÜKLER: Karma öğrenim, karma öğretim, karma eğitim, uzaktan öğrenim, uzaktan eğitim, e-öğrenim, e-eğitim, çevrim içi öğrenim, ağ tabanlı öğrenim, yüz yüze öğrenim, yüz yüze eğitim.Danışman: Prof. Dr. Haluk SORAN, Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Orta Öğretim Fen ve Matematik Alanlar Anabilim Dalı
Özet (Çeviri)
In this study, it is aimed to determine the opinions of the students about blended learning. For this purpose, it is carried out a study within Hacettepe University Education Faculty, Biology Education Section in the spring semester of the academic year of 2006-2007.Blended learning is applied for the research in course of Special Teaching Methods. 20 students who take the course of Special Teaching Methods constitute the working group. It is arranged a multiple-choice test for 54 questions to take the students? opinions and at the end of the semester it is applied to the students. So that, the students? opinions about the application of blended learning are taken, besides the opinions in accordance with the forum page?s frequency of accession in the internet site which is prepared for the success level and blended learning application are analysed.It is determined, according to the mean (x) and the standart deviation (sd) that is obtained from the consequence of the study above of which is given the outline as a result of the answers? analyse which the students gave to the questions, that the opinions about the application of blended learning is quite favourable. While determining the answers of the students who have the high success level are more favourable, it is seen that the frequency of accession to forum pages doesn?t effect the students? answers.