Enterprise resource planning (ERP) implementations in Turkey
Türkiye'de ki kurumsal kaynak planlama uygulamaları
  1. Tez No: 216860
  2. Yazar: IŞIL ÖZBİLEN
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. ÖMER FAHRETTİN DEMİREL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Kurumsal Kaynak Planlaması (ERP), ERP basarısızlıkları, ERPuygulamaları, Türkiye, Küçük ve orta ölçekli isletmeler, ERP saglayıcıları, Enterprise Resource Planning (ERP), ERP failures, ERP implementation, Turkey, Small and medium-sized enterprises (SMEs), ERP vendors
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Fatih Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 87
Özet
Günümüz ticaretinde, birçok firma için ERP sistemi gelistirmek maliyetleridüsürme, islemleri gelistirme ve satısları arttırma imkanlarını saglamasıyla firmalarınihtiyaçlarına cevap olma etkisini vermektedir. Her ne kadar ERP sistemleri kurumlarıntemeli olarak belirtilse de, uygulamada, ERP sistemlerini gelistirmek yüksekbasarısızlık oranları ve maliyetleri sebebiyle firmalara beraberinde pek çok zorlukgetirebilmektedir. Bu tez Türkiye deki ERP uygulamaları üzerine olup, özellikle ERPkurulumları sırasında ve sonrasında yasanan birçok problem ve sıkıntıların nedenlerinive bunların asılmasını saglayacak önemli basarı faktörlerini incelemeyi amaçlamaktadır.Arastırmamda kalifiye bilgiye sahip olma düsüncesiyle, ERP sistemleriuygulamalarındaki deneyimleri hakkında Türkiye pazarındaki bes tane ERP yazılımsaglayıcısıyla görüsmeler yaptım. Bu arastırma bir firmadaki gerçek bir ERPuygulamasını da örnek çalısma olarak sunmaktadır.
Özet (Çeviri)
In today?s business for many companies, implementing an ERP system gives theimpression that it is the answer to their needs because it holds the promise of decreasingcosts, improving processes and increasing sales. Although ERP system has beenreferred to as the core of organizations, in practice, implementing an ERP system couldbring many difficulties to the company because of its higher failure rate and costs. Thisthesis is about ERP implementations in Turkey and especially aims to search the causesof many problems/drawbacks during & after ERP implementations and some criticalsuccess factors (CSFs) to overcome those drawbacks. With the idea of getting qualifiedinformation, I made interviews with five ERP software providers in Turkish Marketabout their ERP systems implementation experiences. This research also presents a casestudy to demonstrate a real ERP system application in an organization.