Türk bankacılık sektörünün yapısal sorunları ve Avrupa Birliği normlarına göre yeniden yapılandırılmaları
Structural problems of Turkish banking sector and their re-adjustment according to European Union norms
- Tez No: 217242
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. ZEYNEP KARAÇOR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bankacılık, Ekonomi, Banking, Economics
- Anahtar Kelimeler: Türk Bankacılık Sektörü, Sorunlar, Yeniden Yapılandırma, Avrupa Bankacılık Sistemi, Turkish Banking Sector, Issues, Re-construction, Europe Banking System
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 91
Özet
Üç bölümden olusan tez çalısmasının birinci bölümünde; Türk bankacılık sektörünün tarihsel gelisiminden dönemler halinde bahsedilmistir. Yine birinci bölümde Türk bankacılık sektörünün yapısal sorunları anlatılmıstır. ?kinci bölümde ise Avrupa Birliği'ne üye ülkelerinin bankacılık sistemi hakkında bilgi verilmistir. ?kinci bölümde ele alınan diğer konular ise AB'de mali entegrasyon süreci ve AB merkez bankaları sistemi olmustur. Üçüncü ve son bölümde ise AB ve Türk bankacılık sektörü rakamlarla karsılastırılmıstır. Son olarak ise Türk bankacılık sektörünün yeniden yapılandırılması konusuna değinilmistir.
Özet (Çeviri)
In the first part of the thesis study formed by three parts; it is mentioned about historical development of Turkish Banking Sector in periods. Furthermore, the structural problems of Turkish Banking Sector are discussed in the first part. In the second section, however, it is examined about European Union Countries? Banking System. The other subjects which are taken up in the second part are the process of financial integration in European Union and Europen Union Central Bank System. In the last section, European Union Banking Sector and Turkish Banking Sector are compared with numbers. Finally, it is referred to re-construction of Turkish Banking Sector.