Russia's responses to globalization under Vladimir Putin: Energy and foreign policy
Vladimir Putin yönetimindeki Rusya'nın küreselleşmeye tepkileri: Enerji ve dış politika
- Tez No: 218047
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. OKTAY F. TANRISEVER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
- Anahtar Kelimeler: Vladimir Putin, Küresellesme, Rus enerji politikası, Rus dıs politikası, Rus entellektüelleri, Vladimir Putin, Globalization, Russian energy policy, Russian foreign policy, Russian intellectuals
- Yıl: 2007
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Avrasya Çalışmaları Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 110
Özet
Bu tezin amacı Vladimir Putin liderligindeki Rusya'nın enerji ve dıs politika alanlarında küresellesmeye verdigi tepkileri incelemektir. Bu tez, eneri ve dıs politika alanlarında uygulanan politikaların da gösterdigi gibi, Vladimir Putin liderligindeki Rusya'nın kendi küresellesme sürecini milliyetçi bir perspektifte yeniden tanımladıgını ileri sürmektedir. Bu tez, giris ve sonuç bölümleri dahil olmak üzere, yedi bölümden olusmaktadır. kinci bölümde küresellesme kavramı incelenmistir. Üçüncü bölüm Boris Yeltsin liderligindeki Rusya'nın küresellesme sürecini ve Yeltsin'in enerji ve dıs politikalarını incelemektedir. Dördüncü bölüm ise, komünist, milliyetçi ve liberal egilimli Rus entellektüellerinin Boris Yeltsin yönetimindeki Rusya'nın küresellesme sürecine tepkilerini degerlendirmektedir. Besinci bölüm Vladimir Putin'in enerji politikasını incelerken, Altıncı bölüm Vladimir Putin yönetimindeki Rus dıs politikasını tartısmaktadır.
Özet (Çeviri)
This thesis seeks to analyze Russia?s responses to globalization under Vladimir Putin in the fields of energy and foreign policy. This thesis argues that Russia under Vladimir Putin has redefined its process of globalization through a nationalistic perspective as its policies in the field of energy and foreign policy demonstrate. The thesis has seven chapters including introduction and conclusion chapters. The concept of globalization is explored in Chapter 2. Chapter 3 examines Russia?s globalization under Boris Yeltsin and his energy and foreign policies. In Chapter 4, responses of Russian communist, nationalist and liberal intellectuals, to the globalization of Russia under Boris Yeltsin are evaluated. Chapter 5 explores the energy policy of Vladimir Putin while Chapter 6 discusses foreign policy of Russia under Vladimir Putin.