II. Meşrutiyet Devri eğitim hareketleri ve günümüze yansımaları
Second Constitution period education studies and their reflections to our time
- Tez No: 219271
- Danışmanlar: PROF. DR. SÜLEYMAN BÜYÜKKARCI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Eğitim, öğretim, Türk eğitim tarihi, Meşrutiyet Devri, Education, teaching, History of Turkish Education, Constitution Period
- Yıl: 2008
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İlköğretim Bölümü
- Bilim Dalı: İlköğretim Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 79
Özet
Toplumun varlığını, devamını ve ilerlemesini; kültürün kuşaktan kuşağa aktarılmasını sağlayan eğitim, hayatın olmazsa olmazlarındandır.Bu çalışmada eğitim seviyesini yükseltmek amacıyla pek çok önerilerin ortaya atıldığı ve hala günümüzde etkili olan II. Meşrutiyet Devri Eğitim çalışmaları ve günümüze yansımaları araştırılmaktadır.II. Meşrutiyet Devri Eğitim tecrübemizi ortaya koymak ve yeni nesle ışık tutmak amacıyla hazırlanan bu araştırmada veriler, doküman incelemesi yapılarak elde edilmiştir. Araştırmada toplumuzun sıkıntıda olduğu o buhranlı yıllarda eğitim gönüllülerinin ortaya attığı çözüm önerilerine ve bu önerilerin başarı düzeyine yer verilmiştir.Araştırma bulgularının eğitimde yapılacak düzenlemelere ışık tutması ümidiyle?
Özet (Çeviri)
The education which provides existence, duration and progress to society and transfers culture from generation to generation has a big importance in the life.In this study, Second Constitution Period Education Studies and their reflection to our time were searched. In Second Constitution Period, there were many ideas to increase education level and they are still effectual, today.In this study, datas which are prepared with the aim of demonstrating our experience of Second Constitution Period Education and guiding the new generation, are found by making book studies.In the study, solution suggestions to education problems and success levels of these suggestions are studied. These suggestions are suggested by education volunteers when our society was in bad condition in that difficult years.With the hope of, research findings guide developments which will be made on education...