Küreselleşme ile ivme kazanan uluslararası terörizm ve buna karşı alınan tedbirler
The accelerate of international terrorism with respect to globalisation and the taken measurements
- Tez No: 220691
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. LEVENT AYTEMİZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
- Anahtar Kelimeler: Terörizm, Asimetrik tehditler, Uluslararası terörizm, Küresellesme, Uluslararası Terörizme karsı alınan tedbirler, Terrorism, International Terrorism, Asymetric Threats, Globalism, The measurements and the efforts against international terrorism
- Yıl: 2007
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 132
Özet
Bu tezin amacı, küresellesme ve uluslar arası terörizm arasındaki yakın iliskiyi incelemek, küresellesmenin getirdigi gelismeler ve dünya görüsünün uluslararası terörizmi ivmelendirdigini neden ve sonuçlarıyla ortaya koyduktan sonra uluslar arası terörizme karsı alınan tedbirlerin ve bu tedbirlerin uygulanabilirliklerini açıklamaktır. Tezin temel çıkıs noktası uluslar arası terörizmin küresellesmenin sagladıgı imkanlardan yararlanarak küresel bir boyut kazanması, uluslar arası terörizmin dünyadaki tüm özgür ülkelerin önünde bir engel oldugunun anlasılması ve uluslar arası terörizme karsı etkili önlemler alınması gerektiginin özellikle 11 Eylül saldırılarıyla bütün ülkeler tarafından kabul edilmesidir. Çalısma Uluslararası terörizmin küresellesme ile gözle görülür bir sekilde siddetini ve etki alanlarını çok hızlı bir sekilde artırdıgı varsayımına dayanmaktadır. Bu baglamda ilk önce terörizm kavramına deginilmis, ardından küresellesme ve uluslar arası terörizm arasındaki sıkı iliski incelenmistir. Son bölümde ise ulusal ve uluslar arası alanda uluslar arası terörizme karsı yapılan çalısmalar ve alınan tedbirler incelenmistir.
Özet (Çeviri)
The aim of this thesis is the studying of the close relationship between Globalism and International terrorism. After the confirming the main reason of ascending terrorism fact is globalism; the efforts and the measurements in global arena to fight against international terrorism are explained. The framework of this thesis is assuming the international terrorism?s utiliziation of globalism effect and it has been already mentioned that international terrorism has become the greatest menace to the existence of the entire free world and some measurements must be taken with the compromise of all countries against international terrorism. That the international terrorism has been increasing its wildness and the violence is the hypothesis of that thesis relys on meanwhile the globalism and its effects have been increasing as well. This context paper firstly mentions the terrorism concept, than the close relation between the international terrorism and the globalism. In the last part the efforts and the policies that are for fighting against international terrorism on all over the world are explained.