IPv6 sistem geçişi
IPv6 system migration
  1. Tez No: 223584
  2. Yazar: MUSTAFA ŞAHİN
  3. Danışmanlar: PROF.DR. MİNE KALKAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: İnternet Protololü versiyon 6 (IPv6), IPv6 Yönlendirme, IPv6 Geçisi, Internet Protocol version 6 (IPv6), IPv6 Routing, IPv6 Migration
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Telekomünikasyon Mühendisliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 120
Özet
Bu çalısmada, yeni nesil İnternet Protokolü olan IPv6 detaylı birsekilde incelenmistir.Bir önceki versiyon olan IPv4'ün eksikliklerinden ve IPv6'nın ortaya çıkmasebeplerinden bahsedilmistir. IPv6'nın getirdigi yenilikler ve geçis mekanizmalarıayrıntılı olarak anlatılmıstır. IPv6 sistem geçisini saglamak için öncelikle İstanbul ileLondra arasında IPv4 üzerinden IPv6 paket iletimini saglayan bir tünel kurulmustur.Bu tünel sayesinde IPv6 İnternet baglantısı saglanmıstır. Daha sonra tünelin İstanbulucundaki yönlendirici varsayılan geçit yapılarak, kurulan test laboratuvarındaki digerbilgisayarların da IPv6 İnternet erisimi saglanmıstır. Sistem geçisi; isletim sistemi,uygulama ve yazılım alanlarında denenmis ve basarıyla gerçeklestirilmistir. IPv6sunucuları kurulmus, ag içi ve ag dısı performansları test edilmistir. Sonuç olarak IPv6sistem geçisinin yapılabilirligi gösterilmis ve dünya çapında çalısmalardanbahsedilmistir.
Özet (Çeviri)
In this study using the Gateaux differential new functional are obtained for linear elasticstraight and circular bars on elastic foundation using functional analysis method. Thefunctional also contains both the geometric and the dynamic boundary conditions. Thisnew formulation is valid for the beam whether it is based on elastic foundation or not.Applying the variational methods to this functional and using linear shape functionfinite element matrix for straight and circular beams on elastic foundation are obtainedin an explicit form. For straight bars it has two degrees of freedom per node and forcircular bars it has six degrees of freedom per node. In this finite element formulationalso variable bending rigity is considered. The comparison of the results with theexampes given in the literature was in a good agreement.