10-12 yaş grubundaki erkek tenisçiler, masa tenisçiler ve aynı yaş grubundaki sedanterlerin reaksiyon zamanlarının karşılaştırılması
The Comparison of Reaction Time of Male Tennis Players, Table Tennis Players and Sedanters Aged Between 10-12 Years.
- Tez No: 225748
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SALİH SUVEREN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Spor, Sports
- Anahtar Kelimeler: Tenis, Masa Tenisi, Reaksiyon Zamanı, Tennis, Table Tennis, Reaction Time
- Yıl: 2007
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gazi Üniversitesi
- Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 101
Özet
10-12 Yaş Grubundaki Erkek Tenisçiler, Masa Tenisçiler ve Aynı Yaş Grubundaki Sedanterlerin Reaksiyon Zamanlarının Karşılaştırılması? başlıklı tez çalışmasında, 17 tenis oyuncusu, 18 masa tenisi oyuncusu ve 16 sedanterin reaksiyon zamanları arasında farklılık olup olmadığını tespit etmek amaçlanmıştırDenekler sağ ve sol ellerin ışık ve ses veya karışık gelen uyarılara karşı reaksiyon zamanı testlerine tabi tutulmuştur. Ölçümler Newtest 2000 ölçüm aracıyla yapılmıştırGerçekleştirilen ölçümler sonucunda; Masa tenisi sporcuları ve sedanterlerin reaksiyon zamanı değerleri arasında anlamlı farklılık bulunmuşturAyrıca Masa tenisi sporcuları ve tenisçiler arasında; reaksiyon zamanı değerleri arasında istatistiki açıdan anlamlı fark bulunmuşturTenisçiler ve sedanterler arasında ise, reaksiyon zamanı değerleri arasında farklılık olmasına rağmen istatiksel olarak anlamlı fark bulunmamıştır
Özet (Çeviri)
The aim of this study was to determine the reaction time differences among 17 tennis players, 18 table tennis players and 16 sedanters aged between 10-12 yearsThe subjects participated in reaction time tests that included right, left hand reactions against to sound and light or mixed stimulations. The tests were done by using Newtest 2000 reaction timerAt the end of the tests, reaction time scores of table tennis players were significantly different from sedantersAlso significant differences were indicated between table tennis players and tennis players in reaction time scoresAlthough there was a difference between tennis players and sedanters, this difference was not significantConsequently, ıt can be said that table tennis players has the best reaction time scores