Çalışanların örgüt iklimi algılamaları ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde bir uygulama
The perception of organization climates of the employees and an application in Narchotics Department of the Head Police Office of İstanbul
- Tez No: 227950
- Danışmanlar: PROF. DR. MÜNEVVER ÇETİN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Örgüt, Örgüt Kültürü, Örgüt İklimi
- Yıl: 2007
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Beykent Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Yönetim ve Organizasyon Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 258
Özet
İnsanlar çalıştıkları ortamda mutlu olduklarında hem kendi performansları hem de çevrelerindeki insanların performansın da olumlu yönde artış olacaktır. İnsanlar kendi beklenti ve gereksinmeleri ile uyumlu olan örgüt iklimlerinde çok daha yaratıcıdırlar. Örgüt Kültürü ve örgüt yaşamına ilişkin, inançlar ve beklentilerin doğası hakkında bilgi verirken; örgüt iklimi bu inançlar ve beklentilerin doyuma ulaşıp ulaşmadığının göstergesidir. Örgütlerin en iyi işlevsel performansa ulaşabilmesi ve üyelerinin iyi niyetle ve verimli çalışabilmesi için olumlu bir örgüt iklimi oluşturmaları gerekir. Bu çalışmada, çalışanların örgüt iklimi algılamaları incelenirken örgüt, örgüt kültürü kavramlarına da yer verilerek konu geniş bir boyutta araştırılmıştır. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde çalışan personelle anket yapılarak sonuçlar tablolara yansıtılmış ve çalışanların örgüt iklimi algıları tespit edilmiştir. Yapılan çalışmaların amacı İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube çalışanlarının bulundukları kurumdaki ortamı nasıl algıladıklarını ortaya çıkarmaya yöneliktir. Bu çalışmada ilgili verileri toplamak için anket geliştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
When people are satisfied at their working environment, both their own performance and the other people?s might be expanded positively. People are much more creative at the organisational climates orchestrated with their expectations and requests. While Organisational Culture was giving some informations about organisational live, bliefs and expectations organisational climate is a reference of this bliefs and expectations satisfaction. To estabilish a positive organisational climate is a need, to reach the best performance and to make and organisation members working kindly and productive. At this study, while employees? absorbation of organisational climate was questioning, the subject researched widely by adding organisation and organisational culture concepts. By making severel ankets on employees working with Narcotic Crimes Enforcement Department, their organisational climate absorbsion revealed and scheduled. The aim of studies is to reveal about employees? organisational climate absorbsion working at İstanbul Police Headquarter?s Narkotic Crimes Enforcement Department. An anket had developped to info colletion for this study. Keyword: Organization, Organization Culture, Organization Climate.