Web'e dayalı bilgisayar destekli uzaktan eğitim otomasyon sistemleri
Web based education automation systems
  1. Tez No: 232726
  2. Yazar: VOLKAN DEMİRKIRAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. GÖKHAN SİLAHTAROĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Uzaktan Eğitim, İnternet, Web, Video Konferans, Otomasyon
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Beykent Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Bilgisayar Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Bilgisayar Ağları ve İnternet Teknolojileri Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 133
Özet
Web'e dayalı bilgisayar destekli uzaktan eğitim, eğitimci ile öğrencilerin farklı mekanlarda zamana bağımlı ve/veya zamandan bağımsız olarak gerçekleştirdikleri eğitimdir. Öğrenciyi merkezde tutan bir eğitim yaklaşımına sahiptir.Bu araştırmada, Web'e dayalı bilgisayar destekli uzaktan eğitimin etkili ve sağlıklı bir şekile kullanılabilmesi için bazı özellikler gözönüne serilmiştir. Geleneksel yüz yüze eğitim ile karşılaştırması yapılmıştır. Web tabanlı uzaktan eğitimin etkin kullanılması için gerekli olan şartlar belirtilmiştir.Araştırmanın son bölümünde, öğrencilere Web ortamında çalışan bir video konferans uygulaması hazırlanmış ve hazırlanan bu uygulama Web üzerinden gerçekleştirilerek öğrencilerde denenmiş ve yüz yüze eğitime alternatif olarak gösterilmiştir.
Özet (Çeviri)
Web based education provides students to study in different places and distances. It also provides synchronous and asynchronous education. The core of a web based education is the student.In this research, many features and clues are given about how a healthy web based education may be held effectively and then it has been compared with the traditional face to face education method and finally the conditions to use a web based education are discussed.In the last section of the research, a web based video conference system has been designed and used with students via the internet and it has been offered as an alternative for the face to face education method.Keyword: Distance Learning, Internet, Web, Video Conference, Automation