Polymerization of bis (pyridine) bis (triholophenexo) copper (II) complexes with various halogens in solution
Değişik halojenli bis (piridin) bis (trihalofenoxo) bakır (II) komplekslerinin çözeltide polimerleştirilmesi
  1. Tez No: 23348
  2. Yazar: NURAY BİLİR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. DUYGU KISAKÜREK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kimya, Chemistry
  6. Anahtar Kelimeler: Poly (halophenylene oxides), bis (pyridine) bis - (trihalophenoxo) Copper (II) Complex, intrinsic viscosity
  7. Yıl: 1992
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 66
Özet
öz DEĞİŞİK HALOJENLİ BİS (PİRİDİN) BİS (TRIHALOFENOXO) BAKİR (II) KOMPLEKSLERİNİM ÇÖZELTİDE POLİMERLEŞTİRİLMESÎ BİLİR, Nuray Yüksek Lisans Tezi, Kimya Ana Bilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof.Dr. Duygu KISAKÜREK Ocak, 1992, 52 Sayfa Bu çalışmada, bis (pîridin) bis (trihalofenoxo) bakır (II) Kompleksleri çözeltide termal olarak polimeri eştiril di. Pol i meri eşme sıcaklık sabit tutularak, polimerleşme süresi değiştirilerek gerçekleştirildi. Polimerleşme süresinin ve fenolün para posizyona bağlı (F-Cl-Br-I) halogenin polimerin yapısına, % dönüşüme ve intrinsik viskoziteye olan etkisi gözlenebildi. Elde edilen komplekslerin tanımlanması İR ve CHN analizi ile î,f 13 yapıldı. Polimerlerin tanımlanması ise İR, H-NMR ve C- NMR spektrumları alınarak gerçekleştirildi, viskometrik ölçümler 30 °C de toluende ve kloroformda saptandı. Camsı geçiş sıcaklıklarının, polimerin yapısına bağlı olarak, 160 ile 200 °C arasında olduğu gözlendi. Yapılan deneyler sonunda, Fenolün para pozisyonunda bulunan halojenin tipine bağlı olarak lineer yada dallı polidihalofenilen oksitler elde edildi.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT POLYMERIZATION OF BIS (PYRIDINE) BIS (TRIHALOPHENEXO) COPPER (II) COMPLEXES WITH VARIOUS HALOGENS IN SOLUTION BİLİR, Nuray M.S. in Chemistry Supervisor: Prof.Dr. Duygu KISAKÜREK January,1992, 52 Pages In this study, bis (pyridine.) bis (trihalophenexo) Copper (II) complexes have been polymerized thermally in solution. Polymerization was performed at constant temperature at different time intervals. The effect of time and type of halogen (F, CI, Br, 1 ) substituted on para position of phenol on the structure, intrinsic viscosity and % conversion of the polymers could be observed. f Characterization of complexes was performed by IR and CHN analysis. Polymers were characterized by IR, H-NMR and v C- NMR spectra. Intrinsic viscosities of polymers were obtained by viscometric measurement at 30 °C in toluene and chloroform. Tg values of Polymers were found to be high in between 160-200 *C depending on the structure of the polymer. Depending on the type of halogen substituted on para position of the phenol linear or branched poly (dihalophenylene oxides) were synthesized. Ill