Örgütsel değişim sürecinde takım yönetimi
Organizational changing process and team management
- Tez No: 235474
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ALİ EKBER AKGÜN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Organizational transformation, Team, Management, Organization, Globalization
- Yıl: 2008
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Beykent Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Bölümü
- Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 102
Özet
Günümüz küreselleşme ve bilgi ekonomisi çağında işletme ve kurumlar arasındaki rekabet giderek artmaktadır. Bunun yanında içsel ve dışsal koşullara uyum örgütler için önemli hale gelmiştir. Özellikle gelişim ve dönüşümlerin hızla arttığı son yıllarda örgütün iç ve dış çevresindeki değişimlere uyumu her zamankinden daha da fazla ön plana çıkmıştır. Bunun yanında örgütler, verimliliklerini arttırmak, amaçlarına ulaşmak ve değişim sürecini en iyi şekilde yaşamak için farklı yöntem ve stratejiler geliştirmektedirler. Bunlardan biri ise takım kavramıdır. Takımların oluşumu, işleyişi ve yönetimi işletmenin amaçları ve değişime uyum sağlama yeteneğini daha da geliştirmektedir. Bu bağlamda, ilgili çalışmada, örgütsel değişim sürecinde takım yönetimi olgusu incelenecektir.Anahtar Kavramlar: Örgütsel Değişim, Takım, Yönetim, Organizasyon, Küreselleşme
Özet (Çeviri)
Competition increases between organizations and enterprises in today?s globalization and in this era of information economy. Furthermore, adaptation to inner and outer conditions became more important for organizations. Especially during recent years, when developments and evolutions are increased, the adaptation of an organization to the changes both inside and in its periphery is much more prominent than ever. In addition to this, organizations are developing methods and strategies to increase their productivity, to reach their aims and to cope with these changes. One of them is the concept of team. The establishment of teams contributes to the operations, the objectives of operation of management and the coping ability to the changes. Therefore, the concept of team management shall be analyzed within organizational evolution processes.