İnternet kullanımının altıncı ve yedinci sınıf öğrencilerinin okul başarısına etkisi
The effects of the usage of internet to school success of the 6th and 7th grade studens
  1. Tez No: 235483
  2. Yazar: FATMA NUR ERDEM
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ŞULE KAYA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: İnternet, internet ve eğitim, okul başarısı, internet kullanım alışkanlığı, öğrenci başarısı, Internet, internet and education, the school success at primary school, the habits of the usage of internet, the student success
  7. Yıl: 2009
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Beykent Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Bölümü
  12. Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 185
Özet
Bu tez çalışmasında internet kullanımının altıncı ve yedinci sınıf öğrencilerinin okul başarısına etkisi araştırılmıştır. İlköğretim okullarının altıncı ve yedinci sınıflarında öğrenim görmekte olan öğrencilerin interneti kullanabilmesinin, onların okul başarısında etkisi olup olmadığı saptanmaya çalışılmıştır. Araştırmanın birinci bölümünde internet ve eğitim kavramları, internetin dünya ve Türkiye'deki tarihsel gelişimi, Türkiye'de internet kullanımı, internet ile eğitim, okullarda internetin okullarda eğitim amaçlı kullanımından bahsedilmiştir. Araştırmanın ikinci bölümünde ise öğrenci ve internet kullanım alışkanlığı incelenmiştir. Öğrenci başarısı ve internet, öğrenci ve internetten ödev hazırlama, velilerin internete bakışına değinilmiştir. Üçüncü bölümde anket uygulaması, analiz ve sonuç kısmı bulunmaktadır.
Özet (Çeviri)
The effects of the usage of internet at school success of the 6th and 7th grade students were researched in this thesis.It was tried to find out that whether the usage of internet affects the 6th and 7th grade students? success at primary school. In the first part of the research, these were mentioned about internet and the concepts of education, the historical development of internet in Turkey and in the world, the usage of internet in Turkey, internet and education, the usage of internet at school for the purpose of education. In the second part of research, it was analysed the students? habits of the usage of internet. It was also mentioned about the students? success and internet, preparing homework at internet and students, the parents? prospects to internet. In the third part of the research,it was found the application of survey, analysis and results.