CRM ve CRM algısı
CRM and CRM perception
- Tez No: 235505
- Danışmanlar: DOÇ. DR. OSMAN YILDIRIM
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Müşteri, Algı, CRM Algısı, Turizm, Tekstil, Customer, Perception, CRM Perception, Tourism, Textile
- Yıl: 2008
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Beykent Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Bölümü
- Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 79
Özet
Bu çalışma, tekstilde müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) uygulamaları için yaygın yolları tanımlamayı hedeflemektedir. Bu çalışma, işletme etkinliğini sağlayan CRM konusuna odaklanmıştır. Tekstil ve turism pazarında birçok CRM tipi vardır. Onlar, birebir pazarlama, kart uygulaması, paro, kiosk olarak adlandırılır.Müşteri algısı, müşteri deneyimlerinde çok önemlidir. Araştırmanın çoğu müşteri algısı üzerindeki etkiye odaklanmıştır. Farklı yaklaşımlar önerilebilir: müşteri algıları ile müşteri tercihleri ve eğilimleri CRM taktikleriyle uyumlulaştırılabilir.Bu çalışmanın ana odağı, CRM uygulamaları yönünden etkinliği araştırmaktır. CRM uygulaması geliştiricileri ürünlerini beğendirmek için bir teori uygulamak zorundadır. Örneğin birebir pazarlama onlardan sadece bir alternatiftir. Aynı zamanda birebir pazarlama, değerini ispat etmek için daha çok pazar uygulamaları gerektirir.Bu tez, müşteri ilişkileri penceresinden bazı istatistik bilgileri kapsamaktadır. Müşteri ilişkileri yönetimi endüstrinin bütün katmanlarında uygulanmaktadır. Sonuç olarak CRM uygulamalarının tekstil ve turizm işletmeleri için etkili ve başarılı araç olduğu görülür.Son yıllarda müşteri ilişkileri yönetimi uygulamacılar için önemli bir konu olmaya başladı. Müşteri ilişkileri yönetimi, müşterilerle olan ilişkileri nasıl yönetmek hususunda önemli bir anahtar olmuştur. Özellikle, finansal hizmet veren organizasyonlar, müşteri ilişkileri yönetimi vasıtasıyla daha çok müşteri odaklı olmaktadırlar. Birçok faaliyetin anahtar bileşeni müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) yazılımıdır. Müşteri ilişkilerini geliştirmek için CRM yazılım uygulamaları ve e-ticaret hızla gelişmektedir.Pazarlama departmanları, CRM yazılım uygulamaları kullanarak potansiyel müşterileri ve mevcut müşterileri için tüm bilgileri toplar. Müşterilerle ilgili bilgiler müşteri segmentasyonu veya yeni pazarlama stratejileri uygulamak için kullanılır.Diğer bir ifade ile, müşteri ilişkileri yönetimi bilgi yönetimi olarak isimlendirilir. Bilgi yönetimi, yeni stratejiler kurma yollarını sağlar. Küresel ve sayısal ekonomide müşteri ilişkileri yönetimi, organizasyonları, muhtemel pazarlama stratejilerini yeniden düşünmeye zorlamaktadır. Küresel eğilimler ve fırsatlar, pazardaki yeni pozisyonlara sahip olmaya istekli kılmaktadır. Diğer taraftan, sayısal ekonomi, organizasyonların ihtiyaç duyduğu tüm bilgileri zamanında temin etmektedir.Müşteri ilişkilerinin bilgi yönetimi olmadan olamayacağı bilinmektedir. Bilgi yönetimi sayısal ekonomi ve müşteri ilişkileri yönetiminin integral parçasıdır. Sayısal ekonominin gelişmesi, ekonomik sistemin işleyişi ve yapısı üzerinde temel bir etkiye sahiptir.
Özet (Çeviri)
This study aims to identify the common ways for customer relationship management (CRM) applications in textile. This work focuses on CRM to be used to enhance business efficiency. There are a lot of CRM types in the textile and tourism marketing. They are called as kiosks, paro, card application, one-to-one marketing etc.Customer perceptions will be a significant influence in the customer experience. Much research has focused on the effect of perception of customers. Different approaches have been suggested: matching CRM tactics, perceptions of customers and customer preferences and tendencies.The main focus of this study is to explore the efficiency in regarding of CRM applications. CRM application developers have to find a theory to promote their products. For example, one-to-one marketing is their only choice. At the same time, one-to-one marketing requires more marketing applications in order to prove its value.This thesis includes some statistical data from the customer relationship management (CRM) point of view. The customer relationship management is applied in all segment of the industry. As a result it?s seen that CRM applications can be an effective and successful tool for textile and tourism companies.Customer relationship management has become an important topic for practitioners in recent years. Customer relationship management becomes an important key of how to manage relationships with customers effectively. Especially, financial services organisations are becoming more customer focused by using customer management systems.A key component of many initiatives is the implementation of Customer Relationship Management (CRM) software. In order to enhance customer relationships, the application of CRM software and e-commerce are growing rapidly. By means of the application of CRM software, marketing department collect all date about current customers and potential customers.Data related customers may be used to apply new marketing strategies or can be used to prepare customer segmentation. In other words, it is called as knowledge management. Knowledge management provides the ways of establishing new strategies. Customer relationship management in the global and digital economy has forced organisations to rethink the possible marketing strategies. The global trends and opportunities make organizations eager to have new positions in the marketing. On the other hand, digital ekonomy provides all knowledge that organizations need in time.It is known that customer relationships cannot take place without knowledge management. Knowledge management is an integral part of customer relationship management and digital economy. The development of the digital economy will have a fundamental impact on the structures and processes of economic systems.