Küreselleşmenin seramik sanatı ve eğitmine etkisi
The effects of globalization on seramic art and seramic education
- Tez No: 235588
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. OLCAY BORATAV
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Güzel Sanatlar, Education and Training, Fine Arts
- Anahtar Kelimeler: Küreselleşme, Sanat, Seramik, Seramik Eğitimi, Globalization, Art, Ceramics, Ceramics Education
- Yıl: 2009
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gazi Üniversitesi
- Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Eğitim Bilimleri Bölümü
- Bilim Dalı: Uygulamalı Sanatlar Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 83
Özet
Küreselleşmenin sanat üzerine etkisine yönelik uzman görüşleri, küreselleşmenin seramik sanatı üzerine etkisine yönelik uzman görüşleri, küreselleşmenin seramik eğitimi üzerine etkisine yönelik uzman görüşleri alt problemler olarak belirtilmiştir. Araştırmanın örneklemini, Türkiye de bulunan seçkisiz yöntemle seçilmiş 11 yüksek öğretim kurumunun 26 öğretim elemanı oluşturmaktadır.Veri toplama aracı olarak araştırmacı tarafından geliştirilen Bilgi Toplama Formu kullanılmıştır. Araştırmada, bilgi toplama formu ile elde edilen veriler, yüzde (%), frekans ve aritmetik ortalama içeren betimsel istatistik tekniklerden yararlanılarak analiz edilmiştir.Araştırma sonucunda öğretim elemanlarının küreselleşmenin sanat seramik sanatı ve seramik eğitimini olumlu ve olumsuz yönlerde etkilediği tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
This study was done with the aim ofsearching the effects of globalization process on seramic art and seramıc education.The experts opinions of the globalization on the effects of seramic art and the experts opinions of the globalization on the effects of seramic education are specified as the inferior problems. Examples of this research, 11 higer education concil?s 26 faculty member?s are farming who have been chosen not so much methad and found in Turkey.As data collector form of colection of data was used which was developed by the reseascher.During the research the infas which were got with the info colection form were analyzed by getting benefit percantage (%), freguancy and arithmetic anverage statistics technigues which includes.At the and of the research it is determined that faculty members had effects on art, seramic art and seramic education both in good andbad sides.