Pazarlama yönlü iletişim uygulamalarında 'Avon' örneği
Model of Avon in marketing communication
  1. Tez No: 239280
  2. Yazar: TUĞBA DEMİR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. NUMAN KURTULMUŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Pazarlama, pazarlama iletişimi, pazarlama iletişim araçları, pazarlamada farklılaşma çağı, sosyal sorumluluk, kurumsal sosyal sorumluluk kampanyaları
  7. Yıl: 2009
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Ticaret Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Uluslararası İşletmecilik Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 265
Özet
Bu çalışma, işletmelerin pazarlama iletişimi uygulamalarının gelişim seyrinin sosyal sorumluluk anlayışı ile yeniden değerlendirilen yönünü ele almaktadır. İşletmelerin sosyal yönden sorumlu davranmalarının gerekliliğini savunan bu çalışmada; Kurumsal Sosyal Sorumluluk kampanyaları aracılığıyla sürdürülebilir ve doğru ya da yanlışlığı etik değerlere göre önceden belirlenebilecek iletişim uygulama anlayışının geliştirilebileceği varsayılmaktadır. Çalışma, söz konusu gelişim sayesinde çift yönlü yarar sağlayan stratejik iletişim uygulamalarına dönüşümün sağlanabileceği önerisiyle çerçevelendirilmektedir. Bu amaçla çalışmanın bölümleri tasarlanırken ilk olarak pazarlama iletişiminin gelişim süreçleri ele alınarak konuya ilişkin teorik bilgi değerlendirilmektedir. Pazarlama iletişimi anlayışının sosyal sorumluluklar eksenindeki gelişiminin tespiti üzerine ikinci bölümde bu konuya tüm ayrıntıları ile değinilmekte ve sosyal sorumluluğun işletmeler açısından stratejik boyutunu oluşturan Kurumsal Sosyal Sorumluluk Kampanyalarına yer verilmektedir. Konuya ilişkin teorik çerçevenin çizilmesiyle, alandaki temel tartışmalar geniş bir perspektifte buluşturulmakta ve derinlikli sorgulamalarla görüş birliğine varılmaya çalışılmaktadır. Son olarak pazarlama iletişimi açısından ele alınan konunun uygulamaya dönük yönünü somutlaştırmak adına ?Avon' la Sağlığa Yolculuk Kampanyası? özelinde bir örnek olay değerlendirmesi gerçekleştirilmekte ve elde edilen veriler analiz edilmektedir.
Özet (Çeviri)
This labour is about the social responsibility concept of the development process of the marketing communication operations of the enterprises with the re-evaluated side of it. At this labour which is defending the necessity of behaving responsible about the social side o the enterprises, it is supposed that the communication appliance concept can be developed which can be determined before according to the ethic values as correct or wrong and which is sustainable with the campaigns of Institutional Social Responsibility. The labour has the proposal of providing transformation to the strategic communication applications which provides duplex benefit by courtesy of such development. First of all the development process of the modern marketing communication has been evaluated during designing of the sections of this labour for this purpose and the theoretical information concerned with the subject has been evaluated. At the second section all details of the determination of the marketing development concept according to the social responsibilities has been mentioned and the campaigns of Institutional Social Responsibility which has composed the strategic dimension of the social responsibility according to the enterprises has been explained. The basic discussions at the side has been collected under wide perspective by drawing the theoretical outline concerned with the subject and the consensus has been wanted to be composed by deep interrogations. Finally by the name of formalizing the application side of the subject according to the marketing communication a sample fact has been evaluated as ?Travel to Health with Avon? and the obtained datas has been analysed.Key words : Marketing, marketing communication, marketing communication tools, the differentiation epoch in marketing, social responsibility, campaigns of Institutional Social Responsibility