Keçe sanatı ve giysiye uyarlanması
Applicable of felt to costumes
  1. Tez No: 239367
  2. Yazar: NEBAHAT ÇAĞIL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ESİN SARIOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Tekstil ve Tekstil Mühendisliği, Textile and Textile Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Keçe Sanatı, Keçenin tanımı, Keçenin tarihçesi, Keçede kullanılan malzemeler, Keçe desenleri, Keçe renkleri
  7. Yıl: 2009
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Haliç Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tekstil ve Moda Tasarımı Ana Sanat Dalı
  12. Bilim Dalı: Tekstil Tasarımı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 308
Özet
Keçe Sanatı ve giysiye uyarlanması? konulu tezde; geçmişten günümüze keçe sanatının Türk Kültürü içerisindeki yeri ve önemi belirtilmiştir.Keçenin tanımı araştırılmış, Orta Asya'dan günümüze keçe sanatının tarihsel gelişim süreci incelenmiştir.Keçe ürünlerinde kullanılan araç ve gereçler ile uygulanan teknik ve kullanım alanları, keçe ürünlerinde kullanılan ve yöresel özellik taşıyan, renk, motif ve desenler de incelenmiş, sahip olduğu geleneksel değerler göz önünde bulundurularak, günümüz ihtiyaçları doğrultusunda farklı tekniklerle bütünleştirilerek giysilere uyarlanıp yeni tasarımlar için keçe kullanılmıştır.
Özet (Çeviri)
During the course of this research which is with respect to“The Art of Felt and To Adapt it for the clothes”, the studies have been defined as well as studies on the stages of historical time trip of the art of felt and where it is used, moreover the reflection of felt on the screen of today.In addition, the definition of felt which was started historical time trip from Central Asia to Turkish culture with colour, design, motif and progress of the felt was researched.Throughout the historical progress, human groups created new design with respect to effection of environment and used it on design.The felt has been combined with today's technology to create new using techniques and it is started new term on The Art of Clothes. The felt which is used on the clothes that is created a new using techniques with regions design. It is creating a wonderful motif culture group.Keyword: Felt Art, Felt Definition, History of Felt, Felt Tools, Felt Dizayn, Felt Colors.