Küreselleşme sürecinde sosyal politika uygulamaları(1980- 2000 Türkiye'si örneği)
Aplications in the process of global social policy(1980- 2000 Turkey example)
  1. Tez No: 239745
  2. Yazar: YASEMİN DAYI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. NEVZAT GÜLDİKEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Labour Economics and Industrial Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Küreselleşme, Sosyal Politika, Globalization, Sosyal Policy
  7. Yıl: 2009
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Cumhuriyet Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Çalışma Ekonomisi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 153
Özet
Çağımızın en popiler kavramlarından biri olan ?küreselleşme? diğer adıyla ?globalleşme? tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en çok kullanılan terimlerden biridir. Küreselleşme müthiş bir hızla insanların hayatına girerken beraberinde de birçok çelişkiyi getirmekte, zengini daha zenginleştirip yoksulu da daha yoksullaştırarak toplumu kısır bir döngü içerisine sokmaktadır.Tezin asıl konusunu, Türkiye'nin küreselleşme sürecinde edindiği yer ve bu süreçten nasıl etkilendiği oluşturmaktadır. Aynı zamanda Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkilerinin temel konusu olan ?Sosyal Politika?da bu süreçten büyük oranda etkilenmiş ve günümüz dünyasında yeniden şekillenmek durumunda kalmıştır. Çalışmada Türkiye'deki mevcut sosyal politikaların globalleşme sürecinden ne oranda etkilendiği kavramsal ve kuramsal açılardan irdelenmeye çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
Globalization which is one of the most popular concept of our age is one of the most widely used term in our country as in the world. Globalization birings a lot of contadictions while getting in the lives of people with a great speed. The rich gets richer, the poor gets poorer and that makes society into vicous circle.The main subject of thes is the place of Turkey in the process of globalization and how it is affected by this. At the same time, the social policy which is the main subject of Working Economy and Industrial Reletions was also largely affected by this process and it had to reshope in our day. In the study, what percentage of current social policy in Turkey is affected by globalization process is examined from theoretical and conceptual perspective.