TOBB ETÜ İşletme Bölümü stratejik plan önerisi
Strategic plan proposal for TOBB ETU Department of Business Administration
  1. Tez No: 240624
  2. Yazar: ÇAĞNUR HANDAN KURTULUŞ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. RAMAZAN AKTAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Stratejik yönetim, stratejik plan, TOBB ETÜ İşletme Bölümü, Strategic management, strategic plan, TOBB ETU Department of Business Administration
  7. Yıl: 2009
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Bölümü
  12. Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 119
Özet
Bu çalışmada, stratejik yönetimin önemine, başarılı bir stratejik yönetimin en önemli unsurlarından biri olan stratejik plana ilişkin bilgilere yer verildikten sonra, büyüklüğü, kâr amaçlı olup olmaması vb. bütün özelliklerden bağımsız olarak her işletmenin stratejik plana ihtiyacı olduğu gerçeğinden hareketle TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi İşletme Bölümü'ne Stratejik Plan Önerisi sunulmaktadır. Stratejik plan önerisi kapsamında; TOBB ETÜ İşletme Bölümü paydaşlarına beklenti ve önerilerine ilişkin soruların bulunduğu anketler uygulanarak, İşletme Bölümünün mevcut durum analizi yapılmakta; vizyon, misyon, stratejiler, hedef ve eylemler belirlenmekte; stratejik planın izlenmesi ve uygulanması süreçlerinde dikkat edilmesi gereken hususlara, karşılaşılabilecek sorunlara ve çözüm önerilerine yer verilmektedir.
Özet (Çeviri)
After providing information on the importance of strategic management and strategic plan as one of the key elements of successful strategic management, this study presents a Strategic Plan Proposal for TOBB ETU Business Administration Department, motivated by the fact that regardless of its size, profit-seeking status or any other characteristics, each business needs a strategic plan. Within the scope of this strategic plan proposal, in addition to applying a questionnaire measuring the expectations and suggestions of the stakeholders of TOBB ETU Business Administration Department, a SWOT analysis of the department is conducted, its vision, mission, strategic goals, objectives and actions are determined, and the issues that should be attended in the processes of following and implementing the strategic plan as well as the possible problems encountered and solution offers are highlighted.