Bir kamu kuruluşu olarak belediyelerde hizmet kalitesi, müşteri memnuniyetinin ölçülmesi: Kütahya Belediyesi örneği
The measurement of the service quality in the municipalities satisfactory of the citizens: A practice in the Kütahya Municipality
  1. Tez No: 257217
  2. Yazar: KIYMET GAZAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AHMET KARAASLAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, İşletme, Public Administration, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Belediye, Hizmet Kalitesi, Müşteri Memnuniyeti, Municipality, Service, Service Quality, Customer Satisfaction
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Bölümü
  12. Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 189
Özet
Bu çalışmada, Kütahya il merkezinde yaşayan vatandaşların, belediyenin sunmuş olduğu hizmetlerden memnuniyet düzeyleri araştırılmıştır. Araştırmada anket yolu ile elde edilen veriler SPSS 15.0 paket programı yardımıyla faktör analizi, t testi, varyans analizi kullanılarak belirlenen hipotezler çerçevesinde test edilmiştir.Analiz sonucunda, vatandaşların yaşları, cinsiyetleri, eğitim düzeyleri, gelir düzeyleri, mesleki düzeyleri ve ikamet süreleri ile sunulan hizmetten memnuniyet düzeyleri arasında istatistiksel olarak anlamlı bir ilişki bulunamamıştır. Vatandaşların en fazla memnun oldukları hizmet belediyenin ?cadde ve sokakların aydınlatılması çalışmaları ? olurken en az memnun oldukları ise ?genel olarak Kütahya Belediyesinden ve sunduğu hizmetlerden memnunluk durumu? olmuştur. Genel olarak ise vatandaşların verdiği cevaplar, sunulan hizmetten ?Ne Memnun, Ne Memnun Değil? kategorisine girmiştir.
Özet (Çeviri)
In this activity, the satisfaction of the citizens who live in the city center of Kütahya has been researched in terms of the services provided by the Kütahya Municipality. The data collected through the questionary has been tested in the framework of hypothesis that have been determined by using the analysis of variance, factor analysis and t testing by means of SPSS 15.0 package program.As a result of the analysis, the meaningful relations statistically among the ages of the citizens, their sexuality, their educational levels, income levels, occupational levels and time of residence as well as their satisfaction level for the services provided have not been observed. While the most satisfactory service provided by the Municipality is the activity of ?lighting of the street and main roads?, the less satisfactory service is the ?the satisfactory level of the Kütahya Municipality and its services?. Generally, the answers given by the citizens has included in the category of ?citizen is not satisfied and the citizen is satisfied?