İlköğretim okullarında teknoloji ve tasarım dersinde öğrencilerin alt yapı sorunlarının araştırılması (Zonguldak ili örneği)
The research ferthe base structure problems of the tecnology and design lessen at the (An example of Zonguldak province)
  1. Tez No: 269908
  2. Yazar: HATİCE ÇİMEN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AYDIN ŞIK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Teknoloji Eğitimi, Yapılandırmacı Öğretim, Teknoloji ve Tasarım, Technology Education, Constructivist TeachingTechnology and Design
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Endüstriyel Teknoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 127
Özet
Milli Eğitim Bakanlığı eğitim sisteminin mevcut hali ile eskisi gibi sürdürülemeyeceğini saptamış 2005 yılından itibaren müfredat değişimine giderek yapılandırıcı bir müfredat programını koymuştur. Bu bağlamda İş Eğitimi dersi kaldırılarak yerine Teknoloji ve Tasarım dersi konulmuştur. Bu çalışmada programın koyduğu hedeflere ne kadar ulaşıldığını, ulaşılmadı ise ulaşılması için gerekli alt yapı sorunlarının neler olduğu belirlenmeye çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
The Ministry of Education has determined that present education system cant be carried on the way it used to be. And so it has determined a canstructive education curriculum by applying the change in the present curriculum since 2005. Work training lesson has been abolished. Instead of it, the lesson of technology and envisagement (conception) has been taught at schools. In this study, The Ministry of Education has tried to determine whether the goals which the program required have been attamed or not, if not, what the problems of necessory basic construction have been tried to be stated.