Sürdürülebilir temelli kurumsal sosyal sorumluluk projelerinin tüketici tercihleri üzerine etkisi
Sustainable corporate social responsibility based on the effect of consumer preferences
- Tez No: 273383
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MÜBERRA YURDAKUL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Sürdürülebilirlik, Kurumsal Sosyal Sorumluluk, Sustainability, Corporate Social Responsibility
- Yıl: 2010
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Bölümü
- Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 160
Özet
Kurumsal sosyal sorumluluk 21. yüzyılda sürdürülebilir kalkınmanın en önemli unsurlarından biri olarak kabul ediliyor. Yani şirketlerin aldıkları kararlar sadece finansal değil, aynı zamanda çevresel, sosyal ve toplumsal boyutları da kapsıyor. Şirketler halktan ve çevreden aldıklarını onlara geri vermeye başlıyorlar. Bunda da bilinçli tüketicinin firmayı yönlendirmesini gerekli kılıyor.Bu çalışmada; sürdürülebilir temelli kurumsal sosyal sorumluluk faaliyetlerinin tüketicilerin tercihleri üzerinde etkisi anket tekniği kullanılarak incelenmiştir. Bu kapsamda çalışmanın ilk üç bölümde sürdürülebilir pazarlama, kurumsal sosyal sorumluluk kavramı ve sürdürülebilir temelli kurumsal sosyal sorumluluk ile ilgili kavramlar açıklanmıştır. Daha sonra Eskişehir'de ki alışveriş merkezinde yapılan anketten elde edilen veriler çerçevesinde analiz yapılarak yorumlanmıştır.
Özet (Çeviri)
Corporate social responsibility 21 century, one of the most important elements of sustainable development is considered. That the decisions of the company not only financially, but also environmental, social and societal aspects are also covered. They received from companies from the public and the environment are beginning to give back to them. The company also conscious consumers in this orientation is required.In this study, sustainable corporate social responsibility activities based on the effect of consumers' preferences were examined using the survey technique. In the first three chapters of this work in the context of sustainable marketing, corporate social responsibility and sustainable based on the concept of corporate social responsibility and related concepts are explained. Later in the shopping center in Eskisehir that the data obtained from surveys done within the framework of analysis have been interpreted.