Limited şirket ortaklarını koruyucu haklar
Rights to protect limited partners
  1. Tez No: 277220
  2. Yazar: DERYA ALTINGÖZ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HAYRETTİN ÇAĞLAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, İşletme, Law, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Limited Şirketin Unsurları, İptal Davası, Çıkma ve Çıkarılma, Denetleme, Azınlık Hakları
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Özel Hukuk (Ticaret Hukuku) Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 157
Özet
Limited şirket, şahıs şirketlerindeki ortakların sınırsız sorumlu olması tehlikesi ile anonim şirketlerdeki pahalı ve uzun süren kuruluş işlemleri gerektiren formaliteleri bünyesinde barındırmadığından oldukça sık karşılaşılan bir şirket türüdür. Uygulamada oldukça sık rastlanan bir şirket türü olması nedeniyle limited şirket ortaklarının korunması ayrı bir önemi haizdir. Zira ortakların korunması ile şirket esas sermayesi ve şirket alacaklıların menfaatleri de korunmuş olacaktır.
Özet (Çeviri)
As limited companies do not have the costly and lengthy formalities and transactions required for organization procedures in case of incorporations and the risk posed by unlimited liabilities imposed upon partners of self-owned private undertakings and simple partnerships, they form the most frequently seen type of corporation, in business practice. Due to their being the most common type of corporation in practice, protection of partners in limited companies and limited liability partnerships poses grave importance. As a matter of fact, not only the equity capital but also the claims and rights of the company will be protected, with the protection of partners.Key Words1) Elements of Limited Company2) Plea of Nullity3) Quittance and Discharge4) Audits5) Minority Interests