Türkiye'de işletme alanında yapılan lisansüstü çalışmaların nicel görünümü (1973- 2009)
The quantitative perspective of the postgraduate thesis in business area in Turkey (1973- 2009)
  1. Tez No: 278814
  2. Yazar: MELİKE AYDIN KOÇ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. KADİR ARDIÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, İşletme, Education and Training, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Lisansüstü çalışmalar, İşletme, Analiz, Postgraduate studies, Business, Analysis
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gaziosmanpaşa Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Bölümü
  12. Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 103
Özet
Bu çalışmada, YÖK Ulusal Tez Merkezi Elektronik Tez Arşivi'nde yer alan, Türkiye'deki üniversitelerde `İşletme' alanında yapılmış olan lisansüstü tezler araştırılmıştır. Araştırmanın kapsadığı 1973?2009 yılları arasındaki 35 yıllık zaman diliminde İşletme alanında toplam 16077 lisansüstü tezin yapıldığı tespit edilmiştir. Bu tezlerden 13844'ü yüksek lisans, 2233'ü doktora tezidir. Tezlere ait bilgiler önce Excell Programı yardımıyla tablolaştırılmış, daha sonra SPSS programına aktarılarak analizler yapılmıştır. Lisansüstü tezler yapıldıkları üniversitelere, konularına, bağlı oldukları anabilim dallarına, bölümlerine, yazıldıkları yıllara, çalışma türlerine, yazım dillerine, enstitülerine, teorik ya da uygulamalı oluşlarına, uygulamalı ise hangi sektörlerde uygulandıklarına göre kategorize edilerek, analizleri yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, the theses in Business area which takes place in Council of Higher Education National Theses Database Electronic Theses Archives are researched. It is identified that in the period of 35 years, between 1973?2009, 16077 postgraduate theses are studied in the field of Business. 13844 of these theses are graduate and 2233 are doctorate theses. The findings of the theses are tabled by the help of Excell, than analyzed by transferring to SPSS. The postgraduate theses are analyzed by categorizing according to the universities, subjects, main disciplines, branches, years, study kinds, languages, institutes, being theoretical or practical, if it is practical according to the sectors.