Yerel yönetimlerde sosyal sorumluluk faaliyetlerinin seçmen davranışlarına etkileri: Kayseri Büyükşehir Belediyesi örneği
The effects of voter behavior in local government social responsibility activities: example of Kayseri Metropolitan Municipality
- Tez No: 285966
- Danışmanlar: DOÇ. DR. METİN IŞIK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Halkla İlişkiler, Kamu Yönetimi, Siyasal Bilimler, Public Relations, Public Administration, Political Science
- Anahtar Kelimeler: Kurumsal Sosyal Sorumluluk, Sosyal Sorumluluk Projeleri, Kamu Kararı, Yerel Yönetimler, Seçmen Davranışı, Institutional Social Responsibility, Social Responsibility Projects, Public Interest, Local Authority, Electrorate act
- Yıl: 2011
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Erciyes Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 217
Özet
Değişen dünyada yükselen değerlerden biri olan sosyal sorumluluk kavramı belediyelerin iş stratejilerinde önemli bir yer tutmaktadır. Geleceğin belediyeleri ?Sosyal Sorumluluk? uygulamalarında başarıya ulaşmış olan kurumlar olacağı muhakkaktır. Bu çalışma, yerel yönetimlerin sosyal sorumluluk faaliyetlerini ele almakta olup özellikle yerel yönetimlerin sosyal sorumluluk faaliyetlerinin seçmen davranışlarına oy olarak nasıl yansıdığını araştırmaktadır. Bu bağlamda Kayseri Büyükşehir Belediyesi' nin sosyal sorumluluk faaliyetleri ele alınmış ve bunun seçmenlerin oy verme davranışlarına etkisi incelenmiştir.Çalışmanın en önemli bulgularından bir tanesi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi' nin gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk kampanyaları, Kayseri halkının oy verme davranışına olumlu yönde etki ettiği saptanmıştır.
Özet (Çeviri)
Social responsibility concept which is the one of soaring value in changing world takes a significant place in municipalities? business strategies. İt is cleat that future municipalities will be the institution that reach the success in practise of Social Responsibilities. In this work, activities of local authorities in social responsibitities are being dealt and especially reflection of local authorities? activity in social responsibility as electrorate acts in the way of voting is being searched. in this sense, social responsibility activities of Kayseri Metropolitan Municipality have been dealt and effecst of these to act of voting have been analysed.One of the most important discovery of this study is that Kayseri Metropolitan Municipality?s social responsibility campaigns have contributed a positive impact on Kayseri populations? voting act.