Slant yüzeyler üzerine
On slant surfaces
- Tez No: 287092
- Danışmanlar: PROF. DR. MAHMUT ERGÜT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Hemen Hemen Kompleks Manifold, Kompleks Manifold, Slant Yüzey, H-Umbilik Slant Alt Manifold, Almost Complex Manifold, Complex Manifold, Slant Surface, H-Umbilical Slant Submanifold
- Yıl: 2011
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Fırat Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Geometri Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 60
Özet
Bu çalışma dört bölümden oluşmaktadır.Birinci bölümde; Riemann ve kompleks manifoldlara dayalı bazı temel tanım ve teoremler verildi.İkinci bölümde; Slant alt manifold ve slant yüzey kavramları verilerek bazı slant yüzey örnekleri incelendi.Üçüncü bölümde slant manifoldlarda Gauss ve Codazzi denklemleri ele alınarak Varlık ve Teklik Teoremi verildi.Dördüncü bölümde ise H-Umbilik slant alt manifoldun tanımı ve Kaehlerian slant alt manifoldlarda skalar ikinci eğrilik ve ortalama eğrilik arasında teorem ve sonuç verildi.
Özet (Çeviri)
This thesis consists of four chapters.In the first chapter; some fundemental definitions and theorems are given with regard to Riemannian manifold and complex manifold.In the second chapter; some examples of slant surfaces are examined by giving the concepts of slant submanifold and slant surface.In the third chapter; existance and uniqueness are given by considering Gauss and Codazzi equations.In the fourth chapter; the definition of H-Umbilik slant submanifold is given. Also, theorem and corollary for inequality between scalar second curvature and mean curvature are given.