Dördüncü kuşak yazılım geliştirme araçları ve web tabanlı mezun bilgi sistemi uygulaması
Fourth generation software development tools and an application of web-based alumni information system
  1. Tez No: 289939
  2. Yazar: GÖKHAN ERKAL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SİBKAT KAÇTIOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Sistem Analizi, Dördüncü Kuşak Yazılım Geliştirme, Mezun Bilgi Sistemi, System Analysis, Fourth Generation Software Development, Alumni Information System
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Atatürk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sayısal Yöntemler Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Sayısal Yöntemler Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 149
Özet
Bu çalışmada sistem teorisinden yola çıkılarak temel bilişim sistemleri ve geliştirilme aşamaları incelenmiş ve yazılım geliştirme araçlarının tarihi gelişimi açıklanmıştır. Bilişim sistemi geliştirme yaklaşımları üzerinde durulmuş ve bilişim sistemleri geliştirme aşamalarına uygun olarak bir uygulama yapılmıştır.Uygulama olarak Atatürk Üniversitesi Web Tabanlı Mezun Bilgi Sistemi geliştirilmiştir. Sistemin geliştirilmesinde yazılım geliştirme aracı olarak Microsoft firmasının ürünü olan Visual Studio 2010 ayrıca veri tabanı yazılımı geliştirilmesinde yine Microsoft firmasının ürünü olan SQL Server 2008 R2 veritabanı yazılım geliştirme aracı kullanılmıştır. Uygulama tamamen ASP.NET için geliştirilmiş C# programlama dili kullanılarak geliştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, fundamental information systems and their stages of development have been investigated in reference to systems theory, and the historic background on software development tools hac been laid out. The approaches to develop information systems has been emphasized and an application has been attempted in line with the stages of information system development.“Web-based Alumni Information System for Atatürk University”has been chosen as the application. In its development, Microsoft Visual Studio 2010 has been adopted as the software development platform and Microsoft SQL Server 2008 R2 has been used for database design and implementation. The application has been developed using C# programming language augmented for ASP.NET.