Particle identification with the ATLAS TRT
ATLAS TRT ile parçacık analizi
  1. Tez No: 290486
  2. Yazar: ELİF KOLUMAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. AYDA BEDDALL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: transition radiation, transition radiation tracker, particle identification, e/? separation, the high-threshold, the low-threshold, LHC, ATLAS
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Fizik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 73
Özet
Bu çalışma, ATLAS-TRT (Transition Radiation Tracker) kullanılarak elektron piyon analizi için üç metot karşılaştırılmak üzere yapıldı.Bu çalışmada, Elektronlar ve piyonlar, TRT'de basit bir simülasyon esas alınarak, elektron analizi yapılmak üzere nötr piyonun bozunum kanalları (dalitz decay channel) seçildi.Yüksek eşik bilgisinine alternatif olarak daha iyi sonuçlara ulaşılabilmesi için, TRT dedektöründe, parçacık analizi için en uygun yaklaşım yapıldı. Bu üç ayrı metotun sonuçlarının yaklaşık olarak birbirine yakın olduğu gözlendi.Bu bozunum kanalı için kullanılan bu üç metottan en iyi sinyal chi yaklaşımında görüldü.Key words : geçiş radyasyonu, geçiş radyasyonu dedektörü, parçacık analizi, e/? analizi, yüksek eşik,alçak eşik, LHC, ATLAS.
Özet (Çeviri)
This study compares three methods for the analysis electron-pion separation using the Transition Radiation Tracker in the ATLASIn this study, the dalitz decay channel of neutral pion is selected using electron identification based on a simplified simulation of the TRT response to electrons and pions. A study of alternative treatments of high threshold information is performed to determine the most optimal approach to particle ID using the TRT detector. A chi approach is found to give the best signal significance in this decay channel.