Mechanical properties of plasma surface modified calcium carbonate/pp composites
Yüzey özellikleri plazma ile değiştirilmiş kalsiyum karbonat/pp kompozitlerinde kbazı mekanik davranışlar
  1. Tez No: 29411
  2. Yazar: M. ALPAR AKMAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. GÜNERİ AKOVALI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kimya, Chemistry
  6. Anahtar Kelimeler: Plazma Polimerleşmesi, Dolgu Maddesi, Kalsiyum Karbonat, Polipropilen, Mekanik Özellikler, Plasma Polymerization, Filler, Calcium Carbonate, Polypropylene, Mechanical Properties
  7. Yıl: 1993
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 82
Özet
oz YÜZEY ÖZELLİKLERİ PLAZMA İLE DE?İŞTİRİLMİŞ KALSİYUM KARBONAT/PP KOMPOZİTLERİNDE BAZI MEKANİK DAVRANIŞLAR AKMAN, M. Alper Yüksek Lisans Tezi, Kimya Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Güneri AKOVALI Mayıs 1993, 68 sayfa Bu çalışmada kalsiyum karbonatın yüzey modifikasyonu plasma tekniği ile polimerleştirilmiş asetilen ile yapılmış ve yüzey modifikasyonunun kalsiyum karbonat/PP kompozit sistemindeki mekanik özellikler üzerine olan etkisi incelenmiştir. İki değişik polimerleşme koşulu belirlenmiş ve uygulanmıştır. Örneklerin gerilim direnci ve uzama yüzdeleri İnstron Gerilim Test Cihazı ile ölçülmüştür. Young modulu ve loss modulu değerleri Du Pont 981 DMA cihazı ile test edilmiştir. PTIR spektrometresi ve CHN analiz cihazı ile, asetilenin plasma polimerleşmesi sonunda elde edilen ürünün yapısı incelenmiştir. Gerilim direnci örneklerinin kopma yüzeyleri SEM ile incelenmiştir. Bazı plazma polimerleşme koşullarında yapılmış yüzey modifikasyonlu kalsiyum karbonat içeren kompozitlerin daha fazla uzama yüzdelerine sahip olduğu gözlenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MECHANICAL PROPERTIES OF PLASMA SURFACE MODIFIED CALCIUM CARBONATE/PP COMPOSITES AKMAN, M. Alper M.S. in Chemistry Supervisor: Prof. Dr. Güneri AKOVALI May, 1993, 68 pages In this study calcium carbonate was surface modified by using plasma polymerized acetylene and the effect of surface modification on mechanical properties of calcium carbonate/PP composites was investigated. Two different plasma polymerization conditions were selected and applied. Mechanical properties such as tensile strength and percent elongation were measured by Instron Tensile Testing Machine and Young's modulus and loss modulus measurements were done by Du Pont 981 DMA. FTIR spectrometer was used to get detailed information about the structure of polyacetylene which is produced by the plasma polymerization of acetylene. The tensile fracture surfaces of composites was investigated by SEM technique. It was observed that some composites which contain surface modified calcium carbonate have higher percent elongation.