Gelişmekte olan piyasalarda firma değerlemesi olgusu: Bankacılık sektörü üzerine bir uygulama
Firm valuation phenomenon in emerging markets: An application on banking sector
  1. Tez No: 298129
  2. Yazar: ESRA YAVAŞ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. BERNA TANER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Değerleme, Firma Değerlemesi, Banka Değerlemesi, İndirgenmiş Nakit Akımları, Özsermayeye Serbest Nakit Akımları, Valuation, Firm Valuation, Bank Valuation, Discounted Cash Flows, Free Cash Flows To Equity
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Finansman Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 118
Özet
Modern finans anlayışında şirketlerin temel amacı kar maksimizasyonundan değer maksimizasyonuna dönüşmüştür. Değer maksimizasyonunu hedefleyen şirketler yarattıkları değeri ölçebilmek amacıyla firma değerlemesine başvurmaktadır. Bu nedenle, firmaların geçek değerini belirlemeye yönelik bir süreç olan firma değerlemesi, finansal yönetimin en önemli araçlarından biri olarak karşımıza çıkmaktadır.Firma değeri çeşitli yöntemler kullanılarak hesaplanabilmektedir. Bu çalışmada, firma değerlemesi ve firma değerlemesinde kullanılan yöntemler kavramsal olarak incelenmiş, ardından Türkiye bankacılık sektöründe faaliyet gösteren ticari bir bankanın değeri, İndirgenmiş Nakit Akımları (İNA) yöntemlerinden Özsermayeye Serbest Nakit Akımları (Free Cash Flows to Equity-FCFE) yöntemi ile tahmin edilmiştir.
Özet (Çeviri)
In the conception of modern finance, the main objective of corporations have turn into profit maximization to value maximization. The corporations which aim at value maximization use firm valuation to measure created value by themselves. As a result, firm valuation that is a process to determine intrinsic value appears one of the most importants instruments of financial management.Firm value could be accounted with various methods. In this study, firm valuation and the methods which are used on firm valuation are conceptually examined and then the value of a commercial bank which operates in Turkish banking sector, is estimated by the method of Free Cash Flows to Equity (FCFE) which is a part of the Discounted Cash Flows.