Zayıf ?g-kapalı kümeler, zayıf ?-kümeler ve bazı zayıf ayırma aksiyomları
Weakly ?g-closed sets, weakly ?-sets and some weak separation axioms
- Tez No: 302504
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AYNUR KESKİN KAYMAKCI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: ß-açık küme, ß-küme, ßg-kapalı küme, ß-R0 uzay, ß-T½ uzay, ß-open set, ß-set, ßg-closed set, ß-R0 space, ß-T½ space
- Yıl: 2012
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 33
Özet
Bu çalışma iki bölümden oluşmaktadır: Birinci bölümde, literatürde var olan bazı küme, uzay, genelleştirilmiş kapalı küme kavramlarını ele aldık. İkinci bölümde ise, E. Hatır ve T. Noiri ( [15] ) tarafından tanımlanan ???? -ß-açık kümeler yardımıyla özellikle ??ß-küme kavramını tanımladık. Ardından bu kümenin özelliklerini inceledik. Ayrıca E. Hatır ve T. Noiri ( [16] ) tarafından verilen ?ß-T? uzay adlı ayırma aksiyomuna ait ??ß ?kümelerle ilgili karakterizasyonlarını verdik. ??ß?küme kavramıyla ??ß-kapalı küme kavramının da tanımını verip bu yeni küme çeşidinin karakterizasyonlarını elde ettik. İlk defa N. Levine ( [17] ) tarafından verilen Genelleştirilmiş kapalı kümeler kavramı literatürde pek çok yazar tarafından çalışılmıştır. Burada ???? -ß-açık kümeler yardımıyla ?ßg-kapalı küme olarak adlandırdığımız yeni bir genelleştirilmiş kapalı küme kavramını da tanıtıp, bu kümeye ait özellikleri inceledik. Son olarak, ???? -ß-açık küme kavramı yardımıyla, ?ß-R0 ve ?ß-T½ uzay kavramlarını tanımladık. Bu iki yeni ayırma aksiyomunun karakterizasyonlarını ve ayrıca var olan diğer ayırma aksiyomları ile aralarındaki ilişkileri verdik.
Özet (Çeviri)
This study consist of two parts: In the first part, we gave definitions of some sets, spaces also generalized closed sets that given in literature. In the second part, we defined ??ß-set by using definition of ?ß-open set which is defined by E. Hatır and T. Noiri (15). At the same time using by ?ß-T? space defined by E. Hatır and T. Noiri (16) we gave the characterization of ??ß-set. We gave definition and characterization of ??ß-closed set by using ??ß-set. N. Levin (17) introdused the notions of generalized closed sets and lots of kind of generalized closed set given in literature. In this paper also we introduce and investigate a new class of generalized closed set called ?ßg-closed set. Finally, We defined ?ß-R0 and ?ß-T½ space also we gave the characterization and the elation ship between of this two separation axioms by using ?ß-open set.