E-öğrenme yönteminin turizm sektöründeki yöneticilerin kariyer planlamasına etkisi
Effect of the e-learning method on executive?s career planning at the turism sector
  1. Tez No: 303883
  2. Yazar: FAHRETTİN UĞUR TULGAS
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. GÖKHAN SİLAHTAROĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, İşletme, Education and Training, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Kariyer Planlama, E-öğrenme, Web Tabanlı Öğretim, İnternet, Career plannig, E-learning, Web-based learning, Internet
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Beykent Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İnsan Kaynakları ve Örgütsel Değişim Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 115
Özet
Ülkemizde insan kaynağına verilen önemin artmasıyla işletmeler, çalışanların kariyer planlama süreçlerini desteklemeye başlamışlardır. Günümüzde işletmeler, kariyer planlama süreci içerisinde yeralan insan kaynaklarını eğitme ve geliştirme faaliyetleri kapsamında, çalışanları için daha etkili bir öğretim imkanı sağlamak amacıyla; sunduğu avantajlar nedeniyle teknolojiden yararlanarak E-öğretim sistemini uygulamaya başlamışlardır. Bu tez çalışmasında, e-öğretim sisteminin turizm sektöründeki yöneticilerin kariyer planlama sürecine olan olumlu etkisi ele alınmaktadır. Bu hipotez, insan kaynaklarını geliştirme faaliyetleri kapsamında E-öğretim yöntemini kullanan özel bir kurumda gerçekleştirilen anket uygulamasıyla test edilmektedir. Anket sonuçları analiz edilerek, bu yeni öğretim yönteminin yöneticilerin kariyer planlama süreci ile olan ilişkisi açıklanmaya çalışılmaktadır.
Özet (Çeviri)
In our country, with the importance given to the human resources has been increasing, the organizations have begun to support the career planning process of their employees. Nowadays, by taking advantage of technology, the organizations have begun to implement the E-learning method, as a part of the human resource training and developement activities within the career planning process, to provide them a more effective learning opportunities. In this thesis study, the positive effects of the e-learning method on executive?s career planning process is discussed. This hypothesis, is tested by a survey application applied in a private corporation which use the e-learning method as a part of the human resources training and development activities. By analizing the survey results, the relationship between this new teaching method and the executive?s career planning process is tried to explained.